Kotimaa

Kakkostie remonttiin
kahdeksi vuodeksi

HEIKKI ALA-NISSILÄ

Kauan odotettu valtatie 2:n parantaminen alkaa tänä syksynä Forssassa, Huittisissa ja Porissa käynnistettävillä työmailla. Vuoden 2008 loppuun kestävä parantamishanke koostuu lukuisista erillisistä rakennuskohteista Porin ja Vihdin välillä.

Työt urakoi Skanska Tekra Oy ja ne maksavat 34,8 miljoonaa euroa.

- Urakoitsija aloittaa työt Forssan Paavolan risteyksessä, Huittisten ohituskaistoilla ja Porin Rieskalan liittymässä mahdollisesti jo syyskuussa. Jokioisten varalaskupaikan rakentaminen aloitetaan myös syksyllä, jos raha riittää. Varsinaisiin rakennustöihin on tänä vuonna käytettävissä 4,5 miljoonaa euroa, projektipäällikkö Timo Bäcklund Turun tiepiiristä kertoo.

Parantamishanke on Uudenmaan, Hämeen ja Turun tiepiirien yhteishanke. Sen tarkoituksena on parantaa liikenteen sujuvuutta ja liikenneturvallisuutta tiellä, jota Vihdin ja Porin seuduilla käyttää 10 000 ja Forssan ja Huittisten seuduilla 6 000 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Parantamishankkeen suurimmat kohteet ovat Vihti - Palojärvi -välin rakentaminen nelikaistaiseksi, Paavolan risteyssillan rakentaminen Forssaan ja ohituskaistaparin rakentaminen Jokioisiin. Jokioisten ohituskaistapari rakennetaan siten, että se palvelee tarvittaessa ilmavoimien maantietukikohtana.

Muita isoja rakentamiskohteita ovat Rieskalan liittymä Porissa, Torttilan eritasoliittymä Harjavallassa sekä ohituskaistaparien rakentaminen Rapakonmäkeen Harjavallassa ja Nakkilassa, Mommolan ja Raijalan kohdalle Huittisissa sekä Leppisuon ja Kanteenmaan kohdalle Huittisissa ja Punkalaitumella.

Varmoja parantamiskohteita on yhteensä 24. Osaa niistä on karsittu. Lisäksi 13 kohdetta on merkitty optiokohteiksi, jotka toteutetaan, jos niihin saadaan rahoitus. Suuriksi luokiteltujen kohteiden lisäksi rakennetaan riista-aitoja, pohjavesien suojausta ja liittymiä.