Siimes ilakoi saaneensa unelmatyön

Lehtikuva<br />Suvi-Anne Siimeksestä tulee Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtaja.
Lehtikuva
Suvi-Anne Siimeksestä tulee Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtaja.

HEIKKI VENTO

Lääketeollisuuden nykyjohto ja tuleva toimitusjohtaja, kansanedustaja Suvi-Anne Siimes myhäilivät yhdessä tiedotusvälineille, kun he kertoivat Siimeksen siirtymisestä vasemmistoliitosta Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtajaksi. Siimeksen mielestä pesti on unelmatyö. Lääketeollisuus kehui saavansa alalle hyvät kasvot.

Siimeksen siirto julkistettiin keskiviikkona työnantajaleirin ytimessä. Vasemmistoliiton entisen puheenjohtajan uran uudesta suunnasta kerrottiin Helsingin Etelärannassa sijaitsevan ravintola Palacen konferenssisalissa.

Valtiotieteen lisensiaatin ja entisen ministerin mielestä uusi tehtävä sopii hänelle. Se on yksityisen sektorin asiantuntijaorganisaatio, jäsenyritykset kilpailevat keskenään ja ala on tarkasti laeilla säädelty.

- Ekonomistille sen parempaa unelma-casea (tapausta) ei olekaan, Siimes perusteli.

Vasemmistopoliitikolle uusi työosoite, Eteläranta 10, oli yllätys.

- Kestän senkin, Siimes heitti.

Siimeksen mielestä on "kaikkien kannalta hyvä", että alan työehtoneuvotteluista vastaa Kemianteollisuus ry eikä hän joudu arvioimaan ay-liikkeen palkkavaatimuksia.

Siimes seulottiin muutaman tarjokkaan joukosta. Lääketeollisuuden puheenjohtajan, kauppaneuvos Lasse Savosen mielestä Siimes täyttää hyvin vaatimukset aloitteellisesta, tieteellisesti ja poliittisesti pätevästä henkilöstä, joka tuntee yhteiskunnan toimintatavat.

- Hän on vahva persoona ja hyvät kasvot tälle lääketeollisuudelle, Savonen tiivisti.

Siimes aloittaa toimitusjohtajana 1.3.2007. Hän kuitenkin menee eläkkeelle siirtyvän toimitusjohtajan Jarmo Lehtosen oppiin jo syksyllä.

Tuleva toimitusjohtaja ja Savonen myönsivät, että alalla on ollut julkisuuden ja etiikan kanssa ongelmia. Savonen ja Lehtonen vakuuttivat, että lääketeollisuus ei enää kestitse sidosryhmiään, vaan ohjeet ovat tiukat.

Savonen ja Siimes korostivat, että kaiken avain on avoimuus. Eettiset ohjeet ovat kunnossa ja "avoimuus on paras kasvualusta".

Siimes joutui heti julistuksensa jälkeen testiin. Siimes ei vastannut kysymykseen, kuinka paljon lääketeollisuus maksaa hänelle palkkaa.

Puolue jää, kirjoja tekeillä

Siimes jatkaa kansanedustajana vaalikauden loppuun. Hänen poliittiset tehtävänsä loppuvat "sinä päivänä, kun valtiopäivät päättyvät". Siimes kertoi luopuvansa vasemmistoliiton jäsenkirjasta ja ryhtyvänsä sitoutumattomaksi.

- Politiikassa voi tulla käymään, Siimes tokaisi.

Eduskunnassa Siimes pysyy ulkoasiainvaliokunnassa ja hoitaa kansanedustajan tehtävät. Tärkeimpänä asiana hän mainitsi Euroopan unionin perustuslain.

Siimes aikoo kirjoittaa poliitikkona kaksi kirjaa. Politiikkaa käsittelevästä kirjasta hänellä on sopimus Otavan kanssa. Kirjapaja kustantaa teoksen Kilvoitus .

Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.