Kotimaa

Auran Aallot laajentaa
kuuluvuuttaan Alastaron suuntaan

TS/Lennart Holmberg<br />Radio Auran Aaltojen ohjelmapäällikkö Harri Moisio uskoo, että paikallisuus on valttia kilpailtaessa kuuntelijoista uusien valtakunnallisten kanavien kanssa.
TS/Lennart Holmberg
Radio Auran Aaltojen ohjelmapäällikkö Harri Moisio uskoo, että paikallisuus on valttia kilpailtaessa kuuntelijoista uusien valtakunnallisten kanavien kanssa.

ELINA MALKAMÄKI

Turun Paikallisradio Oy:n omistama Radio Auran Aallot alkaa vuodenvaihteesta eteenpäin kuulua myös Alastaron suunnalla. Kuuluvuusalue laajeni kanavan ohjelmapäällikön Harri Moision mukaan liikenne-ja viestintäministeriön myöntämän uuden toimiluvan perusteella merkittävästi.

- Uusi kuuluvuusalue ulottuu Alastarolta Säkylän tienoille asti. Entiset kuuluvuusalueet Turussa, Vakka-Suomessa ja Loimaan seudulla pysyvät jatkossakin samana, Moisio kertoo.

Alastaro lisätään listaan, johon kuuluvat entuudestaan Turun lisäksi Laitila ja Mellilä.

Turun Paikallisradio Oy:n toimitusjohtaja Heikki Painilainen on tyytyväinen siihen, että laajennustoive toteutui.

- Auran Aaltojen asema on maakunnassa nyt entistä kattavampi, kun katvealueita, joilla kuuluvuus on heikko, jää mahdollisimman vähän. Säkylän suunta on meille tärkeää seutua, Painilainen sanoo.

Harri Moisio ei usko, että kaksi uutta valtakunnallista radiokanavaa vie kuulijoita paikallisradiolta.

- Mutta tietysti kilpailu vaikuttaa. Meidän valttimme on kuitenkin paikallinen ohjelmatarjonta ja näkyvyys erityisesti Turun seudulla. On myös hyvä, että tällä kertaa toimiluvan saaneet ovat keskenään hieman erilaisia. Mielestäni paikallisradiot täydentävät hyvin valtakunnallisten kanavien tarjontaa.