Turkulaiset
kunniatohtorit
palkittiin
vuosien
yhteistyöstä

TS/Ari-Matti Ruuska<br />Turkulaiset kunniatohtorit Benito Casagrande (vas.), Armas Lahoniitty, Keijo Ketonen ja Ulla Suojanen iloitsivat saamastaan tunnustuksesta.
TS/Ari-Matti Ruuska
Turkulaiset kunniatohtorit Benito Casagrande (vas.), Armas Lahoniitty, Keijo Ketonen ja Ulla Suojanen iloitsivat saamastaan tunnustuksesta.

ANU VÄLILÄ

Turun yliopiston kaikkien tiedekuntien tohtoripromootiossa vihittiin perjantaina 15 kunniatohtoria, joista 12 edustaa tiedettä. Kunniatohtoriksi vihittiin myös kolme turkulaista yhteiskunnallista vaikuttajaa Turun yliopiston ja yhteiskunnan hyväksi tehdystä työstä.

Kaupunkineuvos Armas Lahoniitty vihittiin valtiotieteiden kunniatohtoriksi, toimitusjohtaja Keijo Ketonen lääketieteen kunniatohtoriksi ja arkkitehti Benito Casagrande kasvatustieteen kunniatohtoriksi.

Kasvatustieteen kunniatohtoriksi promovoitiin myös juuriltaan turkulainen käsityökasvatuksen emerita professori Ulla Suojanen , joka oli ainoa suomalainen tieteellisillä ansioilla promovoitu kunniatohtori.

Kaikilla neljällä kunniatohtorilla on vahvat siteet Turkuun ja Turun yliopistoon. Heistä jokainen on omalla tavallaan toiminut yhteistyössä Turun yliopiston kanssa ja ollut siten vaikuttamassa yliopiston toimintaan, rakentamiseen ja kehittämiseen.

- Arvostan saamaani kunniatohtorin arvoa suuresti. Se on suuri kunnianosoitus yliopistolta, eikä vain minua vaan koko kaupungin organisaatiota kohtaan, Turun kaupunginjohtajan tehtävästä vuoden vaihteessa eläkkeelle jäänyt Lahoniitty sanoi.

Turun yliopistosta aikanaan valmistunut Lahoniitty oli kaupunginjohtajana rakentamassa Turku Science Parkia, ja hänen aikanaan Turun yliopistolle myönnettiin varat useisiin lahjoitusprofessuureihin.

TS-Yhtymää vuodesta 1982 toimitusjohtajana luotsanneen Keijo Ketosen suhteet Turun yliopistoon ovat olleet läheiset jo omien vanhempien kautta.

- Isäni oli aikoinaan perustamassa Turun uutta yliopistoa sen jälkeen, kun Turun Akatemia menetettiin Helsingille Turun palon jälkeen. On suuri onni, että Turulla on kolme korkeakoulua. Ne ovat hyvin arvokkaita Turulle ja turkulaisille, Ketonen totesi.

Pysyvä rakkaussuhde

Benito Casagranden suhde Turun yliopistoon on moninainen. Hän on paitsi opiskellut Turun yliopistossa, rakentamisen ja arkkitehtuurin asiantuntijana hän on ollut myös suunnittelemassa Turun yliopiston rakennuksia. Casagrande on myös Turun Yliopistosäätiön hallituksen varapuheenjohtaja ja hallituksen pitkäaikaisin jäsen.

- Olen ollut yli 40 vuotta tekemisissä Turun yliopiston kanssa, ja se on hellinyt minua monella tavalla. Yliopisto merkitsee itselleni pysyvää rakkaussuhdetta. Teen työtä yliopiston eteen vain ja ainoastaan rakkaudesta sitä kohtaan, Casagrande iloitsi.

Eläkkeellä olevalle professori Ulla Suojaselle kunniatohtorius tuli täytenä yllätyksenä. Kirje saavutti hänet Espanjasta, jossa hän asustaa kuusi kuukautta vuodesta.

- Tämä on suuri kunnia. Edustan pientä alaa, joten tätä voidaan pitää kunnianosoituksena koko käsityökasvatuksen alaa kohtaan, Suojanen sanoi.

Suojanen on suorittanut Turun yliopistossa maisterin ja tohtorin tutkinnot. Hän myös työskenteli suurimman osan työurastaan Turun yliopistossa.

TS/Timo Jerkku<br />Promootiojumalanpalveluksen jälkeen vastavihityt tohtorit etsivät miekkojaan.
TS/Timo Jerkku
Promootiojumalanpalveluksen jälkeen vastavihityt tohtorit etsivät miekkojaan.
Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.