Kotimaa

Isä, äiti ja poika tuomittiin
lehtiyhtiön rötöksistä

MARJA SALEVA

Isä, äiti ja poika tuomittiin perheen lehtiyhtiöön liittyvistä talousrikoksista Turun käräjäoikeudessa. Ilmaisjakelulehtiä kustantaneen ja talousvaikeuksissa painineen perheyhtiön varoja käytettiin tarkoituksiin, jotka pahensivat yhtiön maksukyvyttömyyttä ja vahingoittivat velkojien asemaa. Vahingon määrä oli lähes 37 000 euroa.

Todellista päätösvaltaa yhtiössä käytti 50-vuotias isä. Hänet tuomittiin törkeästä velallisen epärehellisyydestä, rekisterimerkintärikoksesta ja verorikkomuksesta seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

29-vuotias poika omisti yhtiön alusta asti. Hän oli avunantajan roolissa ja hänet tuomittiin 45 päiväksi ehdolliseen vankeuteen.

Rekisterimerkintärikokseen syyllistynyt 48-vuotias äiti selvisi 240 euron sakoilla.

Kytkös Flying Finnin tutkintaan

Lehtiyhtiöön liittyvät epäselvyydet eivät lopu tähän tuomioon. Yhtiön epäillään kytkeytyneen myös halpalentoyhtiö Flying Finnin rahasotkuihin, jotka ovat parhaillaan esitutkinnassa Turun keskusrikospoliisissa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Lentoyhtiöstä katosi ennen helmikuun 2004 konkurssia kymmeniätuhansia euroja muihin yhtiöihin. Yhden niistä uskotaan olevan kyseinen lehtiyhtiö. Sen osuus on tutkinnan tässä vaiheessa epäselvä.

Lehtiyhtiössä palkallisena työntekijänä toimi Jakke Viheriä , joka on vangittu Turussa Flying Finnin tutkintaan liittyen.

Konkurssiiin vuonna 2004

Yhtiö alkoi kustantaa lehtiä vuonna 2003, kun vanhemmat olivat muuttaneet Turkuun.

Yhtiön asioista päätti ja toiminnasta vastasi toimitusjohtajan ja päätoimittajan titteleitä käyttänyt isä. Kaupparekisteri antoi päätösvallan käytöstä toisenlaisen kuvan. Äiti oli rekisteröity hallituksen ainoaksi varsinaiseksi jäseneksi.

Velkaisen yhtiön varoja kului kummallisiin kohteisiin.

Isä päätti myydä pojalle lehtiyhtiöön kuuluvan toisen yhtiön yhdellä eurolla, vaikka sen arvo oli vähintään 15 500 euroa. Hän maksatti yhtiön varoista 10 500 euroa omia polttoainekulujaan ja jätti maksamatta yhtiölle auton vuokria yli 10 700 euroa.

Yhtiöltä jäi maksamatta 96 300 euroa veroja. Yhtiö meni konkurssiin maaliskuun alussa 2004.