Rauman päivystykset
muuttavat yhteen

JARI RANTANEN

Rauman aluesairaalan ja terveyskeskuksen päivystys toimivat jatkossa yhteisissä tiloissa. Kaikki päivystyspotilaat kulkevat ensi keskiviikosta alkaen yhdestä ovesta potilasaulaan, jossa vastaanottava sairaanhoitaja arvioi, kuuluuko potilas erikoissairaanhoidon vai kansanterveystyön päivystyksen hoidettavaksi.

Uudistus on suunniteltu parantamaan potilaan palvelua ja vähentämään tunnetta turhasta pompottelusta. Kansanterveystyön kuntayhtymän ja sairaanhoitopiirin sopimus päivystyksen yhteistoiminnasta on tehty kahdeksi vuodeksi. Sairaanhoitopiirin ja terveyskeskuksen viranhaltijajohto on hakenut yhteistoimintaa valmistellessaan potilaiden hoidon kannalta parasta mahdollista ratkaisua ja jättänyt hallinnollisista rajoista päättämisen poliitikkojen asiaksi.

Ensimmäisen kaksivuotiskauden kokemukset ratkaisevat, siirrytäänkö Rauman seudun päivystyksessä myöhemmin myös yhteen organisaatioon. Siihen saakka sairaanhoitopiirillä ja terveyskeskuksella on yhteisessä päivystyksessä kummallakin oma henkilökuntansa.

Tilojen ja tarvikkeiden käytössä pyritään mahdollisimman suureen yhteistoimintaan, ja muun maussa kipsaus-, tauko-, huolto- ja varastotilat ovat yhteisiä. Vartiointi jatkuu ja turvallisuuden uskotaan paranevan, kun kumpikin päivystys toimii samoissa tiloissa.

Päivystysten keskittäminen tuli Raumalla mahdolliseksi, kun sairaanhoitopiiri alkoi peruskorjata aluesairaalaansa. Sairaalan päivystyspoliklinikka pääsi muuttamaan uusittuihin tiloihin jo marraskuussa.

Rauman seudun päivystys on avoinna ympäri vuorokauden, mutta terveyskeskuspäivystys toimii vain 8-22. Yöpäivystyksen terveyskeskus on ostanut aluesairaalasta jo toistakymmentä vuotta. Terveyskeskuksen päivystysvastaanotolla käy vuosittain noin 21 000 potilasta ja aluesairaalan päivystyksessä noin 11 000 potilasta.

Peruskorjatuissa päivystystiloissa on tavanomaisten tutkimus- ja hoitotilojen lisäksi äkillisesti sairastuneiden ja vammautuneiden hoitoon tarkoitettu neljän potilaan akuuttihuone ja uusi eristyshuone. Päivystyksen yhteydessä on myös entistä suurempi kymmenen potilaan tarkkailuyksikkö.

Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.