Palatsin nuorisokeskuksen väki ei hurmioidu muutosta Aurakadulle

TS/Jane Iltanen<br />Kaupunginhallitukselle tuotu halvin vaihtoehto olisi jättänyt nuorisokeskuksen näille sijoilleen Eerikinkadulle ja siirtänyt työterveyshuollon Ajurinkadulle.
TS/Jane Iltanen
Kaupunginhallitukselle tuotu halvin vaihtoehto olisi jättänyt nuorisokeskuksen näille sijoilleen Eerikinkadulle ja siirtänyt työterveyshuollon Ajurinkadulle.

LEENA KORJA-KASKIMÄKI

Muutto Eerikinkadulta Aurakadulle ei innosta nuorisokeskus Palatsin väkeä. Toiminnanjohtaja Tomi Arvaksen mielestä Turun kaupunginhallituksen maanantaina siunaama muutto Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymältä vuokrattaviin uusiin tiloihin tietää ainakin suurien konserttien loppumista.

- Ei Aurakadun koulun tiloihin mahdu yli 1 000 kuulijaa kuten Palatsiin.

Arvaksen mukaan ikärajattomat konsertit keräävät paljon nuorisoa kaukaa Turun ulkopuoleltakin.

- Eturivin artistit jäävät kyllä näkemättä, sillä käsittääkseni Aurakadun tiloihin mahtuu vain 150 kuulijaa. Siellä ei myöskään ole kiinteää lavaa eikä äänentoistolaitteistoa.

Arvas suree myös mediapajan tilojen pienenemistä.

- Eerikinkadullakin mediapaja on koko ajan täynnä. Tietääkseni tällaiset tilat ovat Aurakadulla pienemmät. Tosin tietoni tiloista perustuvat ihan alkuvaiheen suunnitteluun, Palatsin henkilökuntaa ei ole pidetty tässä ajan tasalla.

Uutta sijaintia Arvas ei pidä huonona, kauppatorilta on nykyiseen Palatsiin ja Aurakadun kouluun samanmoinen matka.

Kiinteistö kaipaa lisää ikkunoita

Nuorisokeskus Palatsi on osa Kiinteistöosakeyhtiö Turun Lintulaa, jonka hallitusta johtaa kaupunginvaltuutettu Mia Ilola (sd). Hän on järkyttynyt kaupunginhallituksen päätöksestä.

- Luulin, että kaupunki kerrankin osaisi miettiä omaa etuaan. Palatsi ostettiin 1990-luvulla yli kolmella miljoonalla eurolla ja sen remonttiin kului reilusti yli miljoona euroa. Koska kaupunki omistaa yhtiöstä 46 prosenttia, se joutui osallistumaan osuudellaan myös osapaalutukseen, josta maksettiin liki miljoona euroa. On uskomatonta, jos tällainen muuttopäätös tehdään nyt vain vuokranmaksun takia.

Ilola ei usko, että tiloihin kaavailtu kaupungin työterveyshuolto, joka kyllä kärsii tilanahtaudesta nykyisissä tiloissaan Hämeenkadulla, suostuisi muuttamaan Eerikinkadulle.

- Eihän Palatsin lähettyvillä ole edes parkkipaikkoja sen enempää henkilökunnalle kuin asiakkaillekaan eikä Erik Bryggmanin suunnittelemassa talossa kaikkialla ikkunoita, Ilola huomauttaa.

Hän ei myöskään näe kaupungilla ja seurakuntayhtymällä mahdollisuuksia tehdä yhdessä nuorisotyötä.

- Molemmilla on erilaiset intressit, Ilola kommentoi.

Ikkunattomuus ei välttämättä muodostuisi ongelmaksi, jos Palatsi siirtyisi työterveyshuollolle. Tilalaitoksen rakennuttamispäällikkö Merja Lumme muistelee, että ikkunoiden tekemisestä on joskus alustavasti kysytty maakuntamuseolta.

- Tuolloin museo ei laittanut kovasti hanttiin, Lumme tulkitsee.

Työterveyshuolto Ajurinkadulle

Turun kaupungin työterveyshuollon ylilääkäri Lassi Pakkala muistuttaa, että terveyslautakunta hyväksyi viime lokakuussa tarjouskilpailun jälkeen uudeksi toimipaikakseen Catella Oy:ltä vuokrattavat tilat Ajurinkadulle.

- Palatsin tiloissa ensimmäinen selvitettävä asia tietysti on, saako niistä toimivia tiloja työterveyshuollolle.

Yksi vaihtoehto saattaisi olla, että aluetyöterveyslaitos siirtyisi pois työterveyshuollon Hämeenkadun tiloista. Näin työterveys saisi käyttöönsä kaipaamansa 1,5 kerrosta.

- Toisaalta Hämeenkadun tilat ovat kunnostuksen tarpeessa, joten ainakin väliaikaiset tilat tarvitsemme, Pakkala muistuttaa.

Työterveyslaitos toimii nykyisin viidessä eri toimipisteessä. Yli 60 työntekijää työterveyden yli 80 työntekijästä työskentelee Hämeenkadun tiloissa.

Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.