Haarlan koulu saa lähiaikoina seinät

TS/Ari-Matti Ruuska<br />Matti Venho asentaa stryrox-levyjä paikoilleen Haarlan koulun työmaalla Turun Hirvensalossa. Koulun ja päiväkodin on määrä olla valmis ensi vuoden elokuun alkuun mennessä.
TS/Ari-Matti Ruuska
Matti Venho asentaa stryrox-levyjä paikoilleen Haarlan koulun työmaalla Turun Hirvensalossa. Koulun ja päiväkodin on määrä olla valmis ensi vuoden elokuun alkuun mennessä.

HANNA VILO

Haarlan koulun ja päiväkodin rakennustyöt edistyvät ripeästi Turun Hirvensalossa. Tällä hetkellä perustukset ja maanrakennustyöt ovat lähes valmiit. Parhaillaan rakennetaan perusopetusrakennuksen runkoa. Koulun ja päiväkodin on määrä olla valmis ensi vuoden elokuun alkuun mennessä, kun päivähoitokausi alkaa.

Haarlan koulun ja päiväkodin kokonaiskustannusarvio on 8,3 miljoonaa euroa. Ensi vuoden budjetissa rakennustöitä varten on varattu 3,9 miljoonaa euroa. Tänä vuonna hankkeelle on myönnetty määrärahoja 150 000 euroa.

Skanska Talonrakennus Oy:n vastaava mestari Vesa Sarin toteaa, että rakennusaikataulu on kiireinen.

- Tulee aivan varmasti kiire saada koulu aikatauluun mennessä valmiiksi. Käsityötä tulee olemaan paljon myöhemmissä rakennusvaiheissa. Tällä hetkellä työmaalla on 25 ihmistä töissä, mutta määrä tulee nousemaan myöhemmin huimasti.

Koulu ei tule heti täyteen

Valmiissa koulussa tulee olemaan 20 luokkahuonetta, liikuntasali, ruokailutila ja suurkeittiö. Väestönsuojia on neljä.

- Olemme parhaillaan raudoittamassa väestönsuojia. Ne tulevat myöhemmin toimimaan musiikkitiloina, atk-luokkana ja henkilökunnan tiloina, Sarin kertoo.

Hirvensalon pehmeän savikkomaapohjan vuoksi pihat on syvästabiloitu.

- Pihat stabiloidaan painumisen ehkäisemiseksi. Sekä päiväkodin että koulun pihat tehdään sorasta.

Haarlan koulun ja päiväkodin on suunnitellut arkkitehtitoimisto Sigge.

Skanskan lisäksi rakennuksia urakoivat lvi-, rakennusautomaatio- ja turvajärjestelmäurakoitsija.

Turun opetuslautakunnan puheenjohtaja Harry Nordqvist (kok) toteaa, että syksyllä 2005 Haarlan koulussa aloittaa noin 70 oppilasta.

- Koulu ei tule heti alkuvaiheessa täyteen. Hirvensalon väestöennuste on hyvin lapsiperhevoittoinen. Haarlan koulu on siis suunniteltu paljon suuremmalle porukalle, kuin mitä siellä heti ensimmäisenä syksynä aloittaa. Hirvensalossa on erittäin hyvät kouluresurssit.

Hirvensalossa sijaitsevan Särkilahden koulun remontin ajaksi myös Särkilahden oppilaat muuttavat opiskelemaan Haarlaan.

- Remontin jälkeen oppilaat muuttavat jälleen takaisin omaan lähikouluunsa.

Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.