Kotimaa

Rauman satama sai
muutoksen
kaavaan

Turun Sanomat, Rauma

Rauman sataman laajenemisen mahdollistava asemakaavan muutos sai lainvoiman, kun pitkään valmistellusta ja valtuuston äänestyspäätöksellä kesäkuussa hyväksymästä kaavasta ei tehty lopulta yhtään valitusta.

Muutetun asemakaavan mukaan satamaa kehitetään 1999 hyväksytyn yleissuunnitelman mukaisesti nykyisellä paikallaan ilman esillä olleita laajenemissuuntia Ruuhiluodon tai Järviluodon saariin.

Satama saa kaavan turvin lisää tilaa Ulko-Petäjäksestä, jonka vielä louhimaton luoteisosakin voidaan tasoittaa ja pengertää satama-alueeksi.

Kompin suojaksi meluaita

Asemakaava lyönee pisteen myös pitkään käytyyn keskusteluun sataman raskaan autoliikenteen reiteistä.

Sisämaasta tuleva valtatie tuo autot Hakunintietä sataman uudelle portille, ja satama-aidan sisäpuolella satamalaitos voi järjestää liikennettä haluamallaan tavalla. Satama-alueen laidalla olevan Kompin omakotitaloalueen suojaksi kaava vaatii rakentamaan meluaidan.

Kompin asukkaat ovat arvostelleet liikenteen haittoja ja vaatineet satamaa siirtämään autoliikenteen kauemmas asuinrakennuksista.

Lasitehtaan työläisten asuntoalueeksi 1910-luvun lopulla suunnitellussa Kompissa on parikymmentä vanhaa omakotitaloa.

Niistä kahden omistajat tekivät kaavasta vielä muistutuksen ennen sen hyväksymistä, mutta valituksia valtuuston päätöksestä ei enää tehty.