Uutiset

Taleban ilmoitti surmanneensa CIA:n agentteja

Afganistanissa Taleban-liike sanoo panneensa toimeen itsemurhaiskun, jossa kuoli eilen kahdeksan amerikkalaissiviiliä. Kuolonuhrit olivat Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:n työntekijöitä, kertovat amerikkalaisviranomaiset uutistoimisto Reutersin mukaan.

Siviilit saivat surmansa itsemurhaiskussa, joka tehtiin sotilastukikohtaan Khostin maakunnassa Kaakkois-Afganistanissa, lähellä Pakistanin rajaa.

Yhdysvaltain puolustusministeriön mukaan amerikkalaissotilaita tai Isaf-joukkojen sotilaita ei ollut uhrien joukossa. Iskussa haavoittui useita henkilöitä.

CIA:n Afganistanin-operaatio ei ole joutunut yhtä tuhoisan iskun kohteeksi aiemmin. Afganistanissa on kuollut tiettävästi neljä CIA:n työntekijää sen jälkeen kun sota alkoi vuonna 2001.

Myös viisi kanadalaista on kuollut pommi-iskussa Etelä-Afganistanissa. Uhreista neljä oli sotilaita ja yksi toimittaja. Kanadalaisten ajoneuvon vieressä räjähti pommi, kun he olivat partiomatkalla Kandaharissa.

Afganistanissa on tehty tänä vuonna eniten hyökkäyksiä sitten vuoden 2001. Yhdysvallat aikoo lähettää maahan 30 000 sotilasta lisää.