Paikalliset

Hovioikeus vapautti turkulaisen
juristin kunnianloukkaussakoista

Turun hovioikeus vapautti turkulaisen asianajajan sakoista, mutta säilytti tuomion ennallaan. Turun käräjäoikeus langetti asianajajalle vuoden alussa 340 euron sakot kunnianloukkauksesta. Tämä oli aiemmassa huoltajuusoikeudenkäynnissä rinnastanut lapsen isän Jokelan surmaajaan, tai ainakin viitannut siihen suuntaan.

Hovioikeuden kuulemat muistot vuonna 2007 sattuneesta välikohtauksesta poikkesivat toisistaan. Loukkaantuneen isän mielestä asianajaja pyrki loukkaamaan tätä. Oikeuden viskaali sen sijaan ei tarkkaan muistanut, missä mielessä Jokelan tapaus nousi esille.

Asianajaja sai tempauksestaan Asianajajaliiton varoituksen. Hovioikeus päätti, että se voidaan ottaa huomioon rangaistusta pohdittaessa. Käräjäoikeus oli omassa päätöksessään toista mieltä.

Hovi myös huomautti isän lähetelleen asianajajalle vuosikausien ajan loukkaavaa sähköpostia. Näillä perusteilla se taipui jättämään asianajajan vaille rangaistusta. Korvausvelvollisuudesta oikeus ei suostunut luopumaan. Valtion todistelukustannukset se hylkäsi, mutta loukatun isän kulut juristi joutuu maksamaan.