Talous

Ranskassa voi tästä lähtien tanssia aamuseitsemään

Ranskalaiset yökerhot voivat tästä lähtien pitää ovensa auki aamuseitsemään. Ravintola-ala toivoo uusista säännöksistä piristysruisketta niin Pariisille kuin muillekin kaupungeille.

Tarkoituksena on yhdenmukaistaa baarien, diskojen ja yökerhojen sulkemisaikoja eri puolilla maata ja vähentää niiden juhlijoiden määrää, jotka ajelevat yöllä paikasta toiseen etsimässä auki olevaa ravintolaa. Tähän asti yökerhot ovat voineet pitää oviaan auki korkeintaan aamuviiteen.

Uudet määräykset julkaistiin virallisessa lehdessä viikonloppuna. Ne koskevat kaikkia ravintolaliikkeitä, jotka tarjoilevat alkoholia ja joissa on tanssilattia. Valomerkki yökerhoissa on puoli kuudelta, minkä jälkeen seuraa vielä puolentoista tunnin "kuiva aika".

Ravintola-alan keskusliitto kuvaa uusia säännöksiä "suureksi voitoksi, joka auttaa vähentämään rattijuoppojen aiheuttamia liikenneonnettomuuksia". Aukioloajan pidennyksen toivotaan myös houkuttelevan lisää turisteja ranskalaiskohteisiin, jotka eivät enää joudu häpeämään esimerkiksi Berliinin, Lontoon ja Barcelonan rinnalla.