Uutiset

Perhe oli huolissaan nigerialaismiehen käytöksestä

Matkustajakoneen räjäyttämisyrityksestä syytetyn nigerialaismiehen perhe kertoo olleensa viime ajat hyvin huolissaan miehen käytöksestä. Terrori-iskusta epäilty Umar Farouk Abdulmutallab oli katkaissut yhteydet perheeseensä opiskellessaan ulkomailla.

Perhe kertoi ensimmäisessä julkisessa lausunnossaan, että syvä huoli sai heidät ilmoittamaan asiasta parisen kuukautta sitten sekä nigerialaisille että ulkovaltojen turvallisuuspalveluille.

Syytetty yritti joulupäivänä räjäyttää Detroitiin matkalla olleen amerikkalaiskoneen, jossa oli lähes 300 ihmistä. Muut matkustajat taltuttivat miehen.

Abdulmutallabin isä otti yhteyttä USA:n lähetystöön, ja mies lisättiin tarkkailun kohteena olevien listalle. Hän oli mukana runsaat puoli miljoonaa nimeä käsittävällä listalla, mutta ei päätynyt listalle, jolta poimitaan ne, jotka eivät saa lentää Yhdysvaltoihin.

Terroristiverkosto al-Qaidan alueellinen siipi sanoo tehneensä joulupäivän terrori-iskuyrityksen. Arabian niemimaan al-Qaidana tunnettu järjestö ilmoitti asiasta islamistisella verkkosivulla.