Paikalliset

Tulli nappasi Subutexia 80 000-100 000 euron arvosta

Läntinen tullipiiri on saamassa valmiiksi esitutkinnan jutussa, jossa Ruotsista on tuotu Suomeen noin 1 500 Subutex-pilleriä. Useilla eri kerroilla maahan tuotu aine oli tarkoitettu omaan käyttöön ja myyntiin.

Jutussa on useita epäiltyjä, joista vangittuna on vuonna 1982 syntynyt mies. Aiemmin on ollut vangittuna myös 1987 syntynyt nainen, joka on kuitenkin vapautettu odottamaan syyteharkintaa.

Vyyhti alkoi purkautua naisen jäätyä kiinni Turun satamassa Subutex-lastin kanssa. Tulliylitarkastaja Tom Bäckströmin mukaan naisella ei ole aiempaa huumerikostaustaa. Sen sijaan vangittuna oleva mies on viranomaisten vanha tuttu.

Bäckström arvioi, että maahan tuodun Subutexin arvo olisi nykyisillä hinnoilla ollut katukaupassa 80 000-100 000 euroa. Aine oli tarkoitettu Turun seudulle.

Bäckströmin mukaan Subutexia liikkuu katukaupassa varsin paljon. Sitä käytetään sekä kielen alle laitettavina pillereinä että liuotuksen jälkeen suoneen ruiskutettavana nesteenä.

– Subutex on korvannut heroiinin käyttöä huomattavasti. Kyse on kuitenkin erittäin vaarallisesta huumeesta, Bäckström sanoo.

Subutexia saa Suomessa laillisesti vain valvotuista hoitolaitoksista huumevieroitukseen.