Uutiset

Lapin Markkinointi ei suostu syylliseksi brittien lomasurkeuteen

Lappilainen markkinointijärjestö vierittää syyn brittien epäonnistuneesta joululomailusta sikäläiselle matkanjärjestäjälle Transun Travelille. Lapin Markkinointi Oy painottaa julkisuuteen toimittamassaan vastineessa, että brittiyritys on Lapin Markkinoinnin ja matkailuelinkeinon ulkopuolinen toimija, jonka toiminnan sisältöön ja laatuun suomalaiset eivät voi vaikuttaa.

Iltapäivälehdissä on uutisoitu näyttävästi brittien huonoista Lappi-kokemuksista. Erään perheen mukaan ruoka oli syömäkelvotonta ja majoituspaikka siivoton. Turistien mielestä lomailu muistutti enemmän pakolaisleirillä oloa kuin joulun ihmemaata.

Transun Travel järjestää charter-lentoja Englannista Enontekiölle. Se vastaa myös majoitus-, kuljetus- ja ohjelmapalveluista. Lapin Markkinoinnin mukaan yhtiön tinkimispolitiikka ei mahdollista laadukasta joulumatkaa.

Markkinointijärjestö korostaa vastineessaan, että kyseessä on yksittäistapaus, joka liittyy yhden matkanjärjestäjän kokemattomuuteen ja paikallistuntemuksen puutteeseen.

Lapin Markkinointi on lappilaisten kuntien omistama yhtiö, joka perustettiin 1996.