Talous

Spykerin uusi tarjous Saabista antoi toivoa Trollhättaniin

Hollantilainen Spyker haluaa yhä pelastaa Saabin.
Hollantilainen Spyker haluaa yhä pelastaa Saabin.

Hollantilainen Spyker-autonvalmistaja on uusinut ostotarjouksensa Yhtiö on jättänyt uuden esityksensä amerikkalaiselle General Motorsille, ja se on voimassa huomiseen iltapäivään asti.

Myös Saab on vahvistanut uuden tarjouksen olemassaolon. Trollhättanin tehtaalla tieto otettiin riemuiten vastaan.

Spykerin toimitusjohtajan Victor R. Mullerin mukaan tarjouksessa vastataan kaikkiin niihin kysymyksiin, jotka nousivat esiin edellisissä ostoneuvotteluissa. Sen pitäisi näin ollen poistaa esteet kaupanteolta.

– Olemme pyytäneet GM:ää ja muita mukana olevia tahoja ottamaan tämän tarjouksen tosissaan.

Spyker ilmoittaa lehdistötiedotteessaan, että yhtiöllä on intohimo pelastaa legendaarinen automerkki. Yhtiön edustaja Mike Stainton ei Dagens Nyheterin mukaan halunnut kertoa, miten GM on suhtautunut uuteen tarjoukseen eikä myöskään ollut valmis paljastamaan yksityiskohtia uudesta tarjouksesta.

GM ilmoitti marraskuun lopussa lopettavansa Saabin, jos automerkille ei löydy ostajaa vuoden loppuun mennessä. Tuolloin edellinen ostajaehdokas Koenigsegg oli vetäytynyt aikeistaan.

Tämän jälkeen kiinnostuksestaan ilmoitti Spyker. Neuvottelut kuitenkin kariutuivat toissa päivänä, ja GM sanoi sen merkitsevän Saabin loppua.

GM on luvannut, että Saabien takuut pysyvät voimassa ja että huolto- sekä varaosapalvelut toimivat jatkossakin, löytyi ostajaa tai ei.