Uutiset

Lehti: Harva joulupukki maksaa veronsa

Harva joulupukki maksaa veronsa, kertoo Savon Sanomat. Lehden haastattelemista joulupukeista moni luulee, ettei aattoillan tienesteistä edes tarvitse maksaa veroa.

– Olen kuullut muilta joulupukkina olleilta, että saadut tulot olisivat samalla tavoin verovapaata kuin yksityisen ihmisen marjojen myynnistä saamat tulot, kertoo lehdelle haastattelun antanut joulupukki.

Pääsääntöisesti kaikesta tulosta, jota ei erikseen verolaissa mainita, on maksettava veroa. Joulupukista ei ole mainintaa lakipykälissä.

Verotoimisto vastaanottaa vain harvoin joulupukkien ennakonpidätyksiä. Ilmiselvästä veronkierrosta huolimatta pukkien touhut eivät juuri kiinnosta viranomaisia.

Pohjois-Savon verotoimiston linjajohtaja Kirsi Hovinen muistuttaa, ettei kotitalouksien tarvitse huolehtia pukin ennakonpidätyksistä. Jos pukille maksettu palkkio kuitenkin ylittää 200 euroa, maksettu työkorvaus tulisi ilmoittaa verottajalle.

Joulupukin työstä saadut tulot ovat verovapaita ainoastaan silloin, jos tulot ohjataan yleishyödylliselle yhdistykselle.