Paikalliset

Superpark hypyttää koululaisia ja perheitä

Turun kylpylähotelli Caribian yhteyteen avattiin maaliskuun lopussa sisäaktiviteettipuisto Superpark. TS/Marttiina Sairanen
Turun kylpylähotelli Caribian yhteyteen avattiin maaliskuun lopussa sisäaktiviteettipuisto Superpark. TS/Marttiina Sairanen

Potkulauta kierähtää ilmassa kaksi kertaa itsensä ympäri jalkojen alitse ja palaa skuuttaajan alle, ennen kuin hyppy laskeutuu maahan. Läheisellä trampoliinilla poika tekee tuplavoltteja samalla kun vieressä toinen hyppii trampoliinilla lumilaudan kanssa.

Temput voisivat olla akrobatianäytöksestä, mutta nyt on ihan tavallinen iltapäivä Turun kylpylähotelli Caribian yhteyteen maaliskuun lopussa avautuneessa Superparkissa.

Superpark on sisäaktiviteettipuistojen ketju, ja puistoja on Turun lisäksi Oulussa, Pitkälahdessa, Vantaalla ja Vuokatissa. Puistossa voi paitsi skeitata, potkulautailla ja hyppiä trampoliinilla, sieltä löytyy erilaisia kiipeilyratoja, polkuautoja sekä urheilulajien testausalue, jossa voi kokeilla lyönti- ja potkuvoimaansa esimerkiksi pesäpallossa, jääkiekossa ja jalkapallossa.

Nopea kierros Superparkissa paljastaa puiston pääkohderyhmän: temppupaikat ovat täynnä 10–14-vuotiaita tyttöjä ja poikia, jotka ovat tulleet puistoon reput selässä selvästi suoraan koulumatkalta. Tosin ikäjakaumaan vaikuttaa varmasti sekin, että nyt on aikainen arki-iltapäivä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Eniten kävijöitä on ikäluokassa 7–15-vuotiaat, vahvistaa puistonjohtaja Joonatan Hellman.

– Mutta puisto on suunnattu kaikenikäisille, ja Superparkin idea on tarjota koko perheelle hauska aktiviteettipäivä. Puiston aktiviteetit on suunniteltu niin, että vanhempien ei tarvitse katsoa vierestä, vaan koko perhe voi osallistua hauskanpitoon, hän kertoo.

Hellmanin mukaan ensimmäisen kuukauden aikana kävijöitä on riittänyt hyvin, erityisesti viikonloppuisin. Mutta ei arki-iltapäivänäkään puistossa tyhjää ole – kävijöitä on sopivasti, ettei aktiviteetteihin kuitenkaan tarvitse jonottaa.

Turun Superpark on sisustettu hauskasti amerikkalaiseksi kaupunkinäkymäksi, jossa kadunvarsiviitat opastavat eri alueille. Seikkailualueelta löytyy niin Chinatown kuin New York Timesin konttorikin ja puistoalue on päällystetty tekonurmella ja siellä on erilaisia liukumäkiä. Korkea kiipeilytorni on pilvenpiirtäjä ja koripalloa voi pelata verkkoaidatulla alueella, jota ympäröivät näkymät amerikkalaisiin kaupunkikerrostaloihin.

Isommat lapset suuntaavat puistossa välittömästi Freestyle Hall -alueelle, josta löytyy useita suuria trampoliineja sekä kiipeilyseinä ja skeittaus- ja potkulautailumahdollisuudet. Pienimmille löytyy kiipeiltävää erityisesti seikkailualueelta, jossa on myös pienempiä trampoliineja sekä pomppulinna alle kouluikäisille. Aikuisia sen sijaan houkuttaa eniten Game Arena, josta löytyy lajitestauspaikka. Futisflipperissä voi kokeilla potkujensa osumistarkkuutta minuutin aikana ja lätkä- ja pesistutkat mittaavat lyöntien voimakkuutta. Game Arena on sijoitettu puistossa sen korkeimpaan kohtaan, joten sieltä voi kätevästi seurata alempana trampoliinilla pomppivaa jälkikasvuaan. Muutenkaan puistosta ei ole tehty liian sokkeloista, joten lapset ja aikuiset eivät eksy siellä toisistaan helposti.

Vapaan liikkumisen lisäksi Superparkissa järjestetään myös oheistoimintaa. Lasten synttäreiden lisäksi puistossa järjestetään myös työhyvinvointi-tapahtumia aikuisille.

– Tyky-aktiviteetissa leikkimielisesti kisaillaan eri rasteilla puiston aktiviteeteissa. Rasteja ovat muun muassa rohkeat rallikuskit, kiekkokingit, superskuuttaajat, donkkausdiivat sekä uinti foam-altaassa, Hellman kertoo.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tulevana viikonloppuna, lauantaina 14. toukokuuta puistossa järjestetään myös SuperTube-tapahtuma, jossa pääsee tapaamaan Youtube-tähtiä, Pinkku Pinskua, Miisaa, TaikaSoppaa ja Deataa.

TS