Uutiset

Nato-kenraali: Suomi joutuisi väkisin mukaan Itämeren konfliktiin

Naton sotilaskomitean puheenjohtaja, kenraali Petr Pavel (kesk.) piti esitelmän Maanpuolustuskurssiyhdistyksen tilaisuudessa Finlandiatalossa Helsingissä 25. huhtikuuta 2016. Vasemalla puolustusvoimain komentaja, kenraali Jarmo Lindberg ja Maanpuoluskurssiyhdistyksen puheenjohtaja, vuorineuvos Kari Jordan (oik.). Lehtikuva/ Martti Kainulainen
Naton sotilaskomitean puheenjohtaja, kenraali Petr Pavel (kesk.) piti esitelmän Maanpuolustuskurssiyhdistyksen tilaisuudessa Finlandiatalossa Helsingissä 25. huhtikuuta 2016. Vasemalla puolustusvoimain komentaja, kenraali Jarmo Lindberg ja Maanpuoluskurssiyhdistyksen puheenjohtaja, vuorineuvos Kari Jordan (oik.). Lehtikuva/ Martti Kainulainen

Naton sotilaskomitean puheenjohtajan Petr Pavelin mukaan Itämeren alueella mahdollisesti syntyvä kriisi ei rajoittuisi Naton ja Venäjän väliseksi. Suomi ja Ruotsi olisivat osa samaa tilannetta, halusivatpa ne sitä tai eivät, Pavel arvioi.

Kenraali korosti, että Suomen päätös hakea tai olla hakematta Nato-jäsenyyttä on täysin maan oma asia. Pavel arvioi Suomen kehittyneen Nato-kumppanuudessa ja sotilaallisessa yhteensopivuudessa jo niin pitkälle, että mahdollisessa liittymisessä olisi kyse vain ”teknisistä prosesseista”.

– Natolle tällaisilla ominaisuuksilla varustetulla liittolaisella olisi suurta arvoa, Pavel sanoi.

Hänen mukaansa yhteistyön kokemukset osoittavat, että Suomen asevoimat ovat tehokkaat ja laadukkaat, vaikka niiden rauhanajan vahvuus ei kovin suuri olekaan. Pavel sanoi, että hän voisi olla tyytyväinen, jos kaikkien Nato-liittolaisten asevoimat olisivat samalla tasolla.

Kehuja Suomen Venäjä-politiikalle

Viime kesänä Naton sotilaskomitean johtoon noussut tshekkikenraali puhui maanantai-iltana Finlandia-talolla Maanpuolustuskurssiyhdistyksen tilaisuudessa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Hän kävi läpi Venäjän viimeaikaisia sotilastoimia, mutta totesi, ettei länsimaiden ja Naton suhde Venäjään ole yksiulotteinen. On hyväksyttävä todellisuus, että Venäjä voi olla samaan aikaan niin vastustaja, kilpailija kuin kumppani. Tämä vaatii käytännönläheistä ja hienotunteista suhtautumista, mistä Suomi on Pavelin mukaan hyvä esimerkki.

– Suomi on tietoinen turvallisuusriskistä, jonka suuri itäinen naapurinne muodostaa, Pavel sanoi ja viittasi Suomen asevelvollisuusjärjestelmään sekä puolustusyhteistyöhön alueen muiden maiden kanssa.

– Samaan aikaan Suomi on vaalinut vuoropuhelua Venäjän kanssa, kuten myös taloussuhteita.

Naton ja Venäjän aidosta vuoropuhelusta ei sen sijaan näytä olevan toiveita aivan lähitulevaisuudessa. Viime viikolla pitkän tauon jälkeen pidetty yhteistyöneuvoston kokous vain osoitti erimielisyyksien olevan yhä syviä. Pavelin mukaan uutta palaveria ei ole näillä näkymin luvassa ennen heinäkuun Nato-huippukokousta.

”Nato on puolustusliitto”

Varsovan huippukokouksessa Naton katse suuntautuu ensi sijassa kahteen ilmansuuntaan, itään ja etelään. Venäjän lisäksi sotilasliitolle päänvaivaa aiheuttavat Lähi-itä ja Pohjois-Afrikka.

Pavelin mukaan Venäjän on ottanut oppia Naton asevoimista ja kehittänyt omaa armeijaansa sen mukaisesti. Presidentti Vladimir Putinin viesti oli Nato-kenraalin mukaan selkeä jo vuosia sitten.

–Mutta me emme kuunnelleet, tai halunneet kuulla, Pavel sanoi.

Naton vastatoimien suhteen Pavel viittasi arvioihin, joiden mukaan Naton joukkojen ja kaluston määrä idän liittolaismaissa ei ole riittävä pelote Venäjää vastaan. Hän vakuutti Naton olevan ”puolustuksellinen liitto”, joka kyllä kykenee lyömään Venäjän, jos se päättäisi tunkeutua Naton alueelle.

– Nato ei kuitenkaan näe Venäjää eksistentiaalisena (olemassaoloa uhkaavana) uhkana, Pavel sanoi.

Varsovassa aiotaan päättää joukkojen ja kaluston sijoittamisesta Venäjän lähellä oleviin liittolaismaihin, mutta vain suhteessa koettuun uhkaan. Pelotetta eivät Pavelin mukaan muodosta vain nämä etulinjan joukot vaan myös – ja pääasiassa – niiden jälkeen paikalle tulevat, valmiudessa olevat sotajoukot.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

TS–STT–Niilo Simojoki

Asiantuntija: Nato tarvitsee Suomea ja Ruotsia Itämerellä

Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola sanoo, että Nato tarvitsee Suomea ja Ruotsia, jotta se voi puolustaa Baltian maita. Hän viittaa muun muassa Venäjän raskaaseen ilmatorjuntakalustoon Kaliningradissa ja Valko-Venäjällä. Aaltola vieraili MTV:n uutisissa.

Aaltolan mukaan Itämeri on kaikille rantavaltioille tärkeä paikka. Ongelmat Itämerellä kärjistyvät herkästi, jolloin niistä tulee kaikkien rantavaltioiden ongelmia, Aaltola sanoi.

Hänen mukaansa Suomen puolustus on vielä pitkään itsenäistä. Hän lisää, että Suomen puolustus alkaa jo maan rajojen ulkopuolelta. Sotilaallinen huoltovarmuus Itämeren kautta on tärkeä ja sitä kautta Nato on Suomelle tärkeä kumppani, Aaltola sanoi.

– Venäjää ei myös voi sulkea pois. Se on Suomelle tärkeä taloudellisesti ja poliittisesti pitkälle tulevaisuuteen.

Aaltolan mukaan Venäjä on Suomen näkökulmasta sekä kumppani että kilpailija.

– Lähi-idässä Syyriassa Venäjällä on paljon ratkaisun avaimia käsissään. Itämeren alueella se on kilpailija.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti

Huomio! Turun Sanomien keskustelupalstan säännöt ovat uudistuneet. Tavoitteena on parantaa moderointia siten, että kommentit ehditään käsitellä nykyistä nopeammin. Uudistus ei vaikuta lehden mielipidesivun toimintaan. Tutustu uusiin käytäntöihin täällä.

Otsikko
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun. Tehdään yhdessä Turun Sanomien keskustelupalstasta paikka, jossa on mukava keskustella asiallisesti kiinnostavista aiheista.

Keskusteltavaksi avattavaista jutuista päättää Turun Sanomien toimitus. Kaikista jutuista ei voi keskustella. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea tai poistaa aiemmin avoinna olleen keskusteluketjun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme vahvasti oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Toisen ihmisen nimellä tai valheellisesti jonkun tahon edustajana esiintyminen on kiellettyä.

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja moderoidaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22 muun työn ohessa. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Verkkokeskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Viestien julkaisusta päättää toimitus oman harkintansa mukaan. Emme ehdi vastamaan yksittäisten kommenttien julkaisua tai julkaisematta jättämistä koskeviin tiedusteluihin.

Jos kommenttiketjuun on mielestäsi lipsahtanut sääntöjen vastainen tai muutoin epäasiallinen viesti, ilmoita asiattomasta viestistä keskustelussa. Toimitus päättää, onko ilmoitus aiheellinen.

Jos jutussa on virhe, kerro siitä suoraan toimitukselle, älä keskusteluketjussa. Saamme tiedon näin nopeammin ja voimme korjata virheen. Virheistä voit kertoa sähköpostitse osoitteeseen ts.verkkotoimitus@ts.fi.

Toimitus voi käyttää keskustelupalstalle tulleita viestejä esimerkiksi aihetta käsittelevän jatkojutun julkaisun yhteydessä.

Päivän aikana avautuneet keskustelut sulkeutuvat oletuksena klo 23. Toimitus voi avata paljon kommentteja keränneitä juttuja uudelleen keskusteltavaksi seuraavana päivänä.

Julkaistavaksi valittavien viestien on noudatettava seuraavia sääntöjä:

  • Lue juttu ja kommentoi vain sen aihetta. Älä yritä vaihtaa aihetta.
  • Älä kommentoi itse keskustelua tai toisten kommentteja. Muiden keskustelijoiden kirjoitustyyliä tai henkilöä käsitteleviä viestejä ei hyväksytä.
  • Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia, väkivaltaan tai muuhun laittomaan toimintaan yllyttäviä tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista.
  • Muista hyvät tavat, älä huuda, kiroile tai käytä epäkohteliaita nimityksiä. Älä ilakoi toisten vastoinkäymisillä tai pilkkaa ketään. Suhtaudu muihin keskustelijoihin kunnioittavasti. Ole kriittinen asiallisesti.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Älä jaa epämääräisiä huhuja tai perustelematonta mutuilua.
  • Viestisi kuuluu viedä keskustelua eteenpäin: Älä toista samaa asiaa, jonka joku muu on jo todennut. Älä jankuta tai kirjoita perustelemattomia negatiivisia heittoja.
  • Kirjoita napakasti, todella pitkä viesti saattaa jäädä julkaisematta.
  • Voit liittää kommenttiisi teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.​

Aiemmat viestit (24)

Vanhimmat ensin
Vastaa
T.S.
Miten tämä olisi mahdollista
Tuossa uutisessa on hyvin mielnkiintoinen kohta:
"Naton sotilaskomitean puheenjohtajan Petr Pavelin mukaan Itämeren alueella mahdollisesti syntyvä kriisi ei rajoittuisi Naton ja Venäjän väliseksi."

Nyt on 175 viestin verran käyty keskustelua siitä kun jokin Naton edustaja on sanonut ettei Suomi saa apua kun ei ole jäsen. Siinä keskustelussa on varmaan useamman kymmentä kertaa vakuutettu ettei Venäjä kerta kaikkiaan voi hyökätä Natomaan kimppuun.

Ja nyt sitten Naton sotilaskomitean puheenjohtaja, joka sentään on hyvin korkea-arvoinen herra Natossa, puhuu Naton ja Venäjän välisestä kriisistä.
Jos siis Venäjä ei sitä uskalla aloittaa niin tarkoittaako tämä että USA ajaa tilanteen kriisiksi?
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin

Huomio! Turun Sanomien keskustelupalstan säännöt ovat uudistuneet. Tavoitteena on parantaa moderointia siten, että kommentit ehditään käsitellä nykyistä nopeammin. Uudistus ei vaikuta lehden mielipidesivun toimintaan. Tutustu uusiin käytäntöihin täällä.

Otsikko
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun. Tehdään yhdessä Turun Sanomien keskustelupalstasta paikka, jossa on mukava keskustella asiallisesti kiinnostavista aiheista.

Keskusteltavaksi avattavaista jutuista päättää Turun Sanomien toimitus. Kaikista jutuista ei voi keskustella. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea tai poistaa aiemmin avoinna olleen keskusteluketjun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme vahvasti oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Toisen ihmisen nimellä tai valheellisesti jonkun tahon edustajana esiintyminen on kiellettyä.

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja moderoidaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22 muun työn ohessa. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Verkkokeskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Viestien julkaisusta päättää toimitus oman harkintansa mukaan. Emme ehdi vastamaan yksittäisten kommenttien julkaisua tai julkaisematta jättämistä koskeviin tiedusteluihin.

Jos kommenttiketjuun on mielestäsi lipsahtanut sääntöjen vastainen tai muutoin epäasiallinen viesti, ilmoita asiattomasta viestistä keskustelussa. Toimitus päättää, onko ilmoitus aiheellinen.

Jos jutussa on virhe, kerro siitä suoraan toimitukselle, älä keskusteluketjussa. Saamme tiedon näin nopeammin ja voimme korjata virheen. Virheistä voit kertoa sähköpostitse osoitteeseen ts.verkkotoimitus@ts.fi.

Toimitus voi käyttää keskustelupalstalle tulleita viestejä esimerkiksi aihetta käsittelevän jatkojutun julkaisun yhteydessä.

Päivän aikana avautuneet keskustelut sulkeutuvat oletuksena klo 23. Toimitus voi avata paljon kommentteja keränneitä juttuja uudelleen keskusteltavaksi seuraavana päivänä.

Julkaistavaksi valittavien viestien on noudatettava seuraavia sääntöjä:

  • Lue juttu ja kommentoi vain sen aihetta. Älä yritä vaihtaa aihetta.
  • Älä kommentoi itse keskustelua tai toisten kommentteja. Muiden keskustelijoiden kirjoitustyyliä tai henkilöä käsitteleviä viestejä ei hyväksytä.
  • Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia, väkivaltaan tai muuhun laittomaan toimintaan yllyttäviä tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista.
  • Muista hyvät tavat, älä huuda, kiroile tai käytä epäkohteliaita nimityksiä. Älä ilakoi toisten vastoinkäymisillä tai pilkkaa ketään. Suhtaudu muihin keskustelijoihin kunnioittavasti. Ole kriittinen asiallisesti.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Älä jaa epämääräisiä huhuja tai perustelematonta mutuilua.
  • Viestisi kuuluu viedä keskustelua eteenpäin: Älä toista samaa asiaa, jonka joku muu on jo todennut. Älä jankuta tai kirjoita perustelemattomia negatiivisia heittoja.
  • Kirjoita napakasti, todella pitkä viesti saattaa jäädä julkaisematta.
  • Voit liittää kommenttiisi teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.​
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Pavel jättäköön Suomen rauhaan
Isäntämaa sopijat Suomessa löydetään
Nämä tyhmät sotakiihkoiset taas laskettu Suomen maaperälle höpöttämään sota / pelko/ mielikuviaan...heh.
Palkan maksavat kaikki nato maat jotka typeryyksissään kuvittelivat näiden olevan ns.pelastajia. Totuus on toisenlainen natosta. Ovat maiden valloittajia ja tuovat sotakalustonsa jyräämää kaiken tasaiseksi juuri kun olette saaneet rakennettua maanne hyvinvoivaksi. Sitten vielä maksatte töstä kaikesta.Nato antaa maille uhka/mielikuvia joissa Venäjä muka uhkaa niitä!!!! Ja, tyhmät uskovat nämä jutut. Birokin huutaa apua kun Venäjä pelottaa kovasti. Mutta Suomi ei huuda natolta apua. Me emme halua natoa maahamme. Meillähän on maailman turvallisin maa Venäjä rajanaapurina. Venäjä auttaa meitä nimenomaan Natoa vastaan. Presidentti Putin tietää ettei Suomen kansa halua natoa maahansa. Kannattaa muistaa tämä. Venäjä seuraa tilannettamme koko ajan eikä meidän edes tarvitse pyytää apua.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin

Huomio! Turun Sanomien keskustelupalstan säännöt ovat uudistuneet. Tavoitteena on parantaa moderointia siten, että kommentit ehditään käsitellä nykyistä nopeammin. Uudistus ei vaikuta lehden mielipidesivun toimintaan. Tutustu uusiin käytäntöihin täällä.

Otsikko
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun. Tehdään yhdessä Turun Sanomien keskustelupalstasta paikka, jossa on mukava keskustella asiallisesti kiinnostavista aiheista.

Keskusteltavaksi avattavaista jutuista päättää Turun Sanomien toimitus. Kaikista jutuista ei voi keskustella. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea tai poistaa aiemmin avoinna olleen keskusteluketjun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme vahvasti oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Toisen ihmisen nimellä tai valheellisesti jonkun tahon edustajana esiintyminen on kiellettyä.

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja moderoidaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22 muun työn ohessa. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Verkkokeskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Viestien julkaisusta päättää toimitus oman harkintansa mukaan. Emme ehdi vastamaan yksittäisten kommenttien julkaisua tai julkaisematta jättämistä koskeviin tiedusteluihin.

Jos kommenttiketjuun on mielestäsi lipsahtanut sääntöjen vastainen tai muutoin epäasiallinen viesti, ilmoita asiattomasta viestistä keskustelussa. Toimitus päättää, onko ilmoitus aiheellinen.

Jos jutussa on virhe, kerro siitä suoraan toimitukselle, älä keskusteluketjussa. Saamme tiedon näin nopeammin ja voimme korjata virheen. Virheistä voit kertoa sähköpostitse osoitteeseen ts.verkkotoimitus@ts.fi.

Toimitus voi käyttää keskustelupalstalle tulleita viestejä esimerkiksi aihetta käsittelevän jatkojutun julkaisun yhteydessä.

Päivän aikana avautuneet keskustelut sulkeutuvat oletuksena klo 23. Toimitus voi avata paljon kommentteja keränneitä juttuja uudelleen keskusteltavaksi seuraavana päivänä.

Julkaistavaksi valittavien viestien on noudatettava seuraavia sääntöjä:

  • Lue juttu ja kommentoi vain sen aihetta. Älä yritä vaihtaa aihetta.
  • Älä kommentoi itse keskustelua tai toisten kommentteja. Muiden keskustelijoiden kirjoitustyyliä tai henkilöä käsitteleviä viestejä ei hyväksytä.
  • Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia, väkivaltaan tai muuhun laittomaan toimintaan yllyttäviä tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista.
  • Muista hyvät tavat, älä huuda, kiroile tai käytä epäkohteliaita nimityksiä. Älä ilakoi toisten vastoinkäymisillä tai pilkkaa ketään. Suhtaudu muihin keskustelijoihin kunnioittavasti. Ole kriittinen asiallisesti.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Älä jaa epämääräisiä huhuja tai perustelematonta mutuilua.
  • Viestisi kuuluu viedä keskustelua eteenpäin: Älä toista samaa asiaa, jonka joku muu on jo todennut. Älä jankuta tai kirjoita perustelemattomia negatiivisia heittoja.
  • Kirjoita napakasti, todella pitkä viesti saattaa jäädä julkaisematta.
  • Voit liittää kommenttiisi teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.​
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
tuhmajussi
Vast: Isäntämaa sopijat Suomessa löydetään
Täytyy taas muistuttaa, vaikka eri nimimerkkiä nyt käytätkin, joka tosin sallittua, että sinä et ole Suomessa "ME". Itärajan takana saatat tuohon ryhmään hyvin kuuluakin.

Kukaan suomalainen ei ole niin hölmö että haluaisi maahamme uuden YYA sätkynukkehallinnon tänne. Kyllä hyvin muistetaan että kirjallisuuttakaan ei meillä saanut julkaista ellei siihen ollut Kremlin hyväksyntää. Eräs alistamisen esimerkkejä oli suomalaista historiaa käsittelevä Aarne Karimon 4-osainen teos "Kumpujen yöstä". Siitä Kremlin 'sivistysneuvosto' vaati poisttettavaksi sivu kaupalla historiaa! Tällaistako naapuruutta meille nyt syötetään?!

"Meillähän on maailman turvallisin maa Venäjän rajanaapurina"

Viimeksi, 08.08.08 oli todella Ukrainallekin joka ei myöskään Natoon kuulunut. Jotenkin tuntuu siltä että Kremlin tiltut nyt huutaa apua kun Suomi ei halua Kremlin sätkynukeksi ja haluaa tehostaa turvallisuuttaan.

Nato jäsenyys takaisi Suomen ja Venäjän välisen rajan rauhanomaisen vakauden. Myös sellaisilta ääriryhmiltä jotka nyt mitä ilmeisemmin toimivat ohi Putinin.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Venäjän tiltut surkeaa porukkaa
Vast: Isäntämaa sopijat Suomessa löydetään
Luoja varjelkoon meitä tältä "Venäjä seuraa tilannettamme koko ajan eikä meidän edes tarvitse pyytää apua". Tämähän on tunnettu ja vanha Neuvostoliiton/Venäjän taktiikkaa.

Jo Talvisodassa venäläiset väittivät tulevansa auttamaan suomalaisia kurjia, Baltian maihin mentiin samalla teemalla, Krim vallattiin väittämällä että autetaan hädänalaisia venäläisiä, nyt "autetaan" Itä-Ukrainassa ja mitäs muuta kuin auttamaan mentiin Syyriaankin.

Muuten - nämä Moskovan tiltut ovat surkeaa porukkaa. Välillä puhuvat "juuri kun olette saaneet rakennettua", välillä sekoilevat "Me emme halua natoa" . Pienen maan kiusaaminen tiltuna on moraaliltaan ristiriitaista toimintaa, vähemmästäkin pikku pää menee sekaisin.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
tuhmajussi
Vast: Isäntämaa sopijat Suomessa löydetään
Nyt pitää tuhmajussin itse korjata tekemäänsä painovirhepakolaista kun kukaan muu ei ole ehtinyt.
Piti olla: "Viimeksi, 08.08.08 oli todella Georgiallakin turvallista kuten myöhemmin Ukrainallekin" jne.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Timo
Miten Amerikka päätää Suomen politiikasta
En ole kyllä huomannut että Venäjä jotenkin uhitellut Suomea.

Pyydän voisiko joku Venäjän ydinsukellusvene käydä Washingtonin kansainvälisillä merialueella kun Kaliningradissa on Amerikan huumepojat sormi pystyssä!

Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin

Huomio! Turun Sanomien keskustelupalstan säännöt ovat uudistuneet. Tavoitteena on parantaa moderointia siten, että kommentit ehditään käsitellä nykyistä nopeammin. Uudistus ei vaikuta lehden mielipidesivun toimintaan. Tutustu uusiin käytäntöihin täällä.

Otsikko
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun. Tehdään yhdessä Turun Sanomien keskustelupalstasta paikka, jossa on mukava keskustella asiallisesti kiinnostavista aiheista.

Keskusteltavaksi avattavaista jutuista päättää Turun Sanomien toimitus. Kaikista jutuista ei voi keskustella. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea tai poistaa aiemmin avoinna olleen keskusteluketjun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme vahvasti oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Toisen ihmisen nimellä tai valheellisesti jonkun tahon edustajana esiintyminen on kiellettyä.

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja moderoidaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22 muun työn ohessa. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Verkkokeskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Viestien julkaisusta päättää toimitus oman harkintansa mukaan. Emme ehdi vastamaan yksittäisten kommenttien julkaisua tai julkaisematta jättämistä koskeviin tiedusteluihin.

Jos kommenttiketjuun on mielestäsi lipsahtanut sääntöjen vastainen tai muutoin epäasiallinen viesti, ilmoita asiattomasta viestistä keskustelussa. Toimitus päättää, onko ilmoitus aiheellinen.

Jos jutussa on virhe, kerro siitä suoraan toimitukselle, älä keskusteluketjussa. Saamme tiedon näin nopeammin ja voimme korjata virheen. Virheistä voit kertoa sähköpostitse osoitteeseen ts.verkkotoimitus@ts.fi.

Toimitus voi käyttää keskustelupalstalle tulleita viestejä esimerkiksi aihetta käsittelevän jatkojutun julkaisun yhteydessä.

Päivän aikana avautuneet keskustelut sulkeutuvat oletuksena klo 23. Toimitus voi avata paljon kommentteja keränneitä juttuja uudelleen keskusteltavaksi seuraavana päivänä.

Julkaistavaksi valittavien viestien on noudatettava seuraavia sääntöjä:

  • Lue juttu ja kommentoi vain sen aihetta. Älä yritä vaihtaa aihetta.
  • Älä kommentoi itse keskustelua tai toisten kommentteja. Muiden keskustelijoiden kirjoitustyyliä tai henkilöä käsitteleviä viestejä ei hyväksytä.
  • Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia, väkivaltaan tai muuhun laittomaan toimintaan yllyttäviä tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista.
  • Muista hyvät tavat, älä huuda, kiroile tai käytä epäkohteliaita nimityksiä. Älä ilakoi toisten vastoinkäymisillä tai pilkkaa ketään. Suhtaudu muihin keskustelijoihin kunnioittavasti. Ole kriittinen asiallisesti.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Älä jaa epämääräisiä huhuja tai perustelematonta mutuilua.
  • Viestisi kuuluu viedä keskustelua eteenpäin: Älä toista samaa asiaa, jonka joku muu on jo todennut. Älä jankuta tai kirjoita perustelemattomia negatiivisia heittoja.
  • Kirjoita napakasti, todella pitkä viesti saattaa jäädä julkaisematta.
  • Voit liittää kommenttiisi teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.​
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
vaikeeta
vaikea asia
Mutta mihin joudutaan venäläisten uhkausten kanssa . Vuodesta toiseen atomipommia tulee ja kemikaalia ( käyttivät ukrainassakinkaasuja) sekä myrkkyjä näin uhkaavat . Keskustelupalstoilla vuodesta toiseen venäläiset uhkaavat milloin sähkökatkoilla milloin vallataan ahvenanmaa milloin lentokentät milloin mitäkin . Mikähän meitä täällä suojelisi ?
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin

Huomio! Turun Sanomien keskustelupalstan säännöt ovat uudistuneet. Tavoitteena on parantaa moderointia siten, että kommentit ehditään käsitellä nykyistä nopeammin. Uudistus ei vaikuta lehden mielipidesivun toimintaan. Tutustu uusiin käytäntöihin täällä.

Otsikko
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun. Tehdään yhdessä Turun Sanomien keskustelupalstasta paikka, jossa on mukava keskustella asiallisesti kiinnostavista aiheista.

Keskusteltavaksi avattavaista jutuista päättää Turun Sanomien toimitus. Kaikista jutuista ei voi keskustella. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea tai poistaa aiemmin avoinna olleen keskusteluketjun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme vahvasti oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Toisen ihmisen nimellä tai valheellisesti jonkun tahon edustajana esiintyminen on kiellettyä.

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja moderoidaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22 muun työn ohessa. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Verkkokeskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Viestien julkaisusta päättää toimitus oman harkintansa mukaan. Emme ehdi vastamaan yksittäisten kommenttien julkaisua tai julkaisematta jättämistä koskeviin tiedusteluihin.

Jos kommenttiketjuun on mielestäsi lipsahtanut sääntöjen vastainen tai muutoin epäasiallinen viesti, ilmoita asiattomasta viestistä keskustelussa. Toimitus päättää, onko ilmoitus aiheellinen.

Jos jutussa on virhe, kerro siitä suoraan toimitukselle, älä keskusteluketjussa. Saamme tiedon näin nopeammin ja voimme korjata virheen. Virheistä voit kertoa sähköpostitse osoitteeseen ts.verkkotoimitus@ts.fi.

Toimitus voi käyttää keskustelupalstalle tulleita viestejä esimerkiksi aihetta käsittelevän jatkojutun julkaisun yhteydessä.

Päivän aikana avautuneet keskustelut sulkeutuvat oletuksena klo 23. Toimitus voi avata paljon kommentteja keränneitä juttuja uudelleen keskusteltavaksi seuraavana päivänä.

Julkaistavaksi valittavien viestien on noudatettava seuraavia sääntöjä:

  • Lue juttu ja kommentoi vain sen aihetta. Älä yritä vaihtaa aihetta.
  • Älä kommentoi itse keskustelua tai toisten kommentteja. Muiden keskustelijoiden kirjoitustyyliä tai henkilöä käsitteleviä viestejä ei hyväksytä.
  • Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia, väkivaltaan tai muuhun laittomaan toimintaan yllyttäviä tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista.
  • Muista hyvät tavat, älä huuda, kiroile tai käytä epäkohteliaita nimityksiä. Älä ilakoi toisten vastoinkäymisillä tai pilkkaa ketään. Suhtaudu muihin keskustelijoihin kunnioittavasti. Ole kriittinen asiallisesti.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Älä jaa epämääräisiä huhuja tai perustelematonta mutuilua.
  • Viestisi kuuluu viedä keskustelua eteenpäin: Älä toista samaa asiaa, jonka joku muu on jo todennut. Älä jankuta tai kirjoita perustelemattomia negatiivisia heittoja.
  • Kirjoita napakasti, todella pitkä viesti saattaa jäädä julkaisematta.
  • Voit liittää kommenttiisi teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.​
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Hehheh
Vast: vaikea asia
Mistä "venäläisten uhkauksista" oikein puhut? Keskustelupalstoilla? Ne on kuule kokkelinuoria jotka siellä trollaavat.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.