Paikalliset
Kunnallispoliitikon epäselvyydet

Sdp:n varavaltuutetun Al Chibibin laittomuudet saaneet jatkua vuosia

Ahmed Al Chibibin nykyinen myymälä Keidas sijaitsee Varissuon liikekeskuksen vieressä Tornikartiossa Kelan vieressä. Kuvan henkilöt eivät liity tapaukseen.
Ahmed Al Chibibin nykyinen myymälä Keidas sijaitsee Varissuon liikekeskuksen vieressä Tornikartiossa Kelan vieressä. Kuvan henkilöt eivät liity tapaukseen.

Sdp:n moninkertaista vaaliehdokasta, Turun varakaupunginvaltuutettua Ahmed Al Chibibiä epäillään veropetoksista ja tupakkatuoterikkomuksista.

Tulli vahvistaa tutkivansa kahta erillistä tapahtumaa, joissa molemmissa Al Chibibin epäillään tuoneen maahan laittomasti tupakkaa.

Ensin Al Chibib jäi Varissuolla omassa liikkeessään kaupungin ympäristöterveydenhuollon tarkastuksessa kiinni raakatupakan luvattomasta myynnistä viime vuoden lopulla. Heti perään joulukuussa hän jäi ulkomailta Suomeen palatessaan tullin haaviin kyydissään merkittävä määrä vesipiipputupakkaa.

Tulliviranomaisten antaman arvion mukaan veropetoksen tunnusmerkistö täyttyy selvästi ainakin jälkimmäisen tapauksen kohdalla.

Kaupungin asiakirjoista päätellen Al Chibibin kuvatun kaltainen laiton toiminta on saattanut jatkua jo vuosikausia, sillä hän jäi kaupungin terveystarkastajille luvattomasta tupakanmyynnistä kiinni ensimmäisen kerran jo marraskuussa 2010 välttyen silloin kuitenkin seurauksilta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Vuonna 2009 Vuoden uusturkulaiseksi valittu Ahmed Al Chibib on nauttinut tähän asti hyväntekijän mainetta. Hän on kertonut paikallisessa mediassa laveasti muun muassa hyväntekeväisyysprojekteistaan synnyinmaansa Irakin lasten auttamiseksi.

Viranomaisdokumenteissa esiintyy kuitenkin varsin toisenlainen Al Chibib.

Al Chibibillä on ollut elintarvikealalla monia yritysvirityksiä vuodesta 2009 alkaen joko omissa tai lähipiiriläistensä nimissä. Al Chibib kuitenkin tuntuu ajautuvan viranomaisongelmiin mihin hän ikinä ryhtyykään, sillä hänelle on tyypillistä jättää harjoittamastaan liiketoiminnasta valvontaviranomaisille lain vaatimat ilmoitukset tekemättä.

Kesäkuussa 2010 Al Chibib perusti Varissuon liikekeskukseen elintarvikemyymälän nimeltä Idän Basaari.

Myymälässä oli alusta lähtien niin isoja puutteita muun muassa lihan käsittely- ja säilytystilojen hygieniassa sekä elintarvikkeiden pakkaus- ja alkuperämerkinnöissä, että ympäristöterveydenhuolto sulki liikkeen toistaiseksi jo marraskuussa 2010. Sulkemispäätökseen epäilemättä vaikutti se, että juuri tässä yhteydessä Al Chibib jäi kiinni nikotiinia sisältäneen makutupakan luvattomasta myynnistä ensimmäisen kerran.

Viikkoa myöhemmin Basaari oli taas toiminnassa.

Al Chibib oli tehnyt myymälässään parannuksia, minkä seurauksena ympäristöterveydenhuolto päätti antaa Basaarille luvan avata ovensa uudelleen sillä ehdolla, että Al Chibib korjaa loputkin pahimmista puutteista. Samalla häntä kuitenkin jyrkästi kiellettiin pakkaamasta elintarvikkeita tai käsittelemästä pakkaamatonta lihaa Idän Basaarin tiloissa jatkossa.

Toimilla ei ollut toivottua vaikutusta.

”Basaari Market Turun työntekijät pitävät
viranomaisia
pilkkanaan kaikella toiminnallaan, eivätkä suostu toimimaan lain edellyttämällä tavalla.”
Terveystarkastajien
tarkastuspöytäkirja
huhtikuulta 2012

Tarkastuspöytäkirjojen mukaan Al Chibib rikkoi marraskuuta 2010 seuranneen puolentoista vuoden ajanjaksolla jälleen lukemattomia elintarvikelain säädöksiä samalla Idän Basaarin toiminimellä operoiden.

Suoraa seurausta tästä tai ei, syyskuussa 2011 Basaariin täytyi tehdä tarkastuskäynti asiakkailta tulleiden ruokamyrkytysepäilyjen takia. Valituksen jättäneet ihmiset ohjattiin terveyskeskukseen salmonellatesteihin, Basaari jatkoi toimintaansa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Herää kysymys, miksi kaupungin ympäristöterveydenhuolto ei tänä ajanjaksona tehnyt kuten oli jo kerran aiemmin tehnyt eli sulkenut Al Chibibin myymälää. Asiakirjojen perusteella terveystarkastajille oli valjennut viimeistään vuoteen 2012 tullessa, että pakkaamattoman lihan käsittely oli Basaarissa jatkunut kielloista huolimatta.

Turun Sanomien tietojen mukaan Turun Sdp:n vahva mies, sosiaali- ja terveyslautakunnan pitkäaikainen puheenjohtaja Jarmo Rosenlöf on jossain kohtaa tätä tapahtumaketjua käynyt yhdessä Al Chibibin kanssa ympäristöterveydenhuollon johtajan Liisa Palmun toimistolla keskustelemassa Al Chibibin ongelmista ympäristöterveydenhuollon kanssa.

Palmu on Turun Sanomille kiistänyt, että häntä olisi koskaan esimerkiksi poliittisesti painostettu tai ohjeistettu asiassa.

Joulukuussa 2011 ympäristöterveydenhuolto asetti Basaarille 10 000 euron uhkasakon ja antoi Al Chibibille kolme kuukautta aikaa laittaa myynnissä olevien tuotteiden pakkausmerkinnät kuntoon. Terveystarkastajan arvion mukaan 80 prosenttia tuotteista oli ilman asianmukaisia pakkausmerkintöjä.

Kun terveystarkastajat helmikuussa 2012 olivat panemassa uhkasakkoa täytäntöön, Al Chibib ilmoitti sen olevan turhaa, koska Idän Basaari oli tehnyt konkurssin. Tiloissa oli nyt Al Chibibin alivuokralaisena uusi toimija, Basaari Market Turku Oy, joka oli rekisteröity Al Chibibin äidin miesystävän nimiin.

Uhkasakosta luovuttiin, ja näin elintarvikelain nojalla elintarvikelain vastainen toiminta sai jatkua ikään kuin puhtaalta pöydältä.

Basaari Market Turku Oy jatkoi toimintaansa Idän Basaarin entisissä tiloissa tammikuuhun 2013 asti Ahmed Al Chibibin toimiessa yrityksen ”edustajana”.

Terveystarkastajan raportin mukaan arviolta 80 prosenttia tuotteista oli edelleen ilman lain vaatimia pakkausmerkintöjä.

Tämä kissa ja hiiri -leikki on jatkunut Al Chibibin ja ympäristöterveydenhuollon välillä jo vuosia.

Terveystarkastajien turhautuneisuus paistaa tarkastusraporttien sivuille asti. Tarkastuspöytäkirja huhtikuulta 2012 päättyy kirjaukseen, jonka mukaan ”Basaari Market Turun työntekijät pitävät viranomaisia pilkkanaan kaikella toiminnallaan, eivätkä suostu toimimaan lain edellyttämällä tavalla.”

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kaiken seurauksena Al Chibibin ja terveystarkastajien välillä on ollut rajuakin kitkaa.

Huhtikuussa 2012 terveystarkastajat alkoivat tarkastuskäynnillään liimata ilman pakkausmerkintöjä olleisiin tuotteisiin myyntikieltotarroja, jotka Al Chibibin työntekijät tarkastajien perässä kulkien välittömästi repivät pois. Terveystarkastajat joutuivat hälyttämään turvakseen poliisin, sillä Al Chibibin työntekijät olivat alkaneet myös uhkailla heitä.

Tämä ei ollut suinkaan ainoa kerta, jolloin kaupungin virkamiehet ovat kokeneet olleensa uhattuja Al Chibibin kanssa asioidessaan. Al Chibib tuntuu herättävän monissa voimakasta pelkoa.

Turun Sanomien tietojen mukaan kaupungin ympäristöterveydenhuolto päätti aikanaan tiukentaa jopa turvakäytäntöjään Al Chibibin takia. Tämä johtui siitä, että hän oli tehnyt ympäristöterveydenhuoltoon pommiuhkauksen. Uhkaus mainitaan kaupungin julkisessa asiakirjassa.

Viime vuoden syyskuusta lähtien aivan Varissuon liikekeskuksen vieressä Asunto Oy Tornikartiossa on ollut myymälä nimeltä Keidas.

Al Chibib esiintyy Keitaan edustajana yrityksen omistajalta saamallaan valtakirjalla. Yritysrekisterissä Keidas on nimellä Turun Vihannestukku, jonka omistaa rekisterin mukaan Jonas Heinonen. Turun Sanomien tietojen mukaan ympäristöterveydenhuollon virkamiehet eivät ole koskaan onnistuneet tavoittamaan Heinosta, joka asuu tällä hetkellä ilmeisesti Australiassa. Turun Vihannestukun elintarvikehuoneistoilmoitukseen merkitty Heinosen puhelinnumero ei ole käytössä.

Turun Sanomien tietojen mukaan Al Chibib on jäänyt Keitaassa kiinni luvattomasta tupakanmyynnistä useita kertoja. Tulli on vahvistanut, että näin on tapahtunut ainakin kerran.

Kaupungin ympäristöterveydenhuolto ei Turun Sanomien tekemästä tietopyynnöstä huolimatta koskaan lähettänyt asiakirjoja, joista Keidasta koskevat laittomuudet olisi voinut todentaa.

Ahmed Al Chibibin ympärillä vuosia jatkunut sirkus on jo horjuttanut monen turkulaisen uskoa kaupungin viranomaisiin ja päättäjiin.

Turun Sanomien tietojen mukaan ympäristöterveydenhuolto on saanut kaupunkilaisilta valituksia Al Chibibin liiketoiminnasta viikottain. Asiakirjassa huhtikuulta 2012 todetaan, että Basaari Market Turusta oli tullut ”viime kuukautena lähes 25 asiakasvalitusta.”

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Pienen kyselykierroksen perusteella Al Chibibin omavaltaisuus herättää ärtymystä ja ihmetystä myös Varissuon liikekeskuksessa työskentelevissä ja asioivissa ihmisissä. Viranomaisten vuosia jatkunut voimattomuus Al Chibibin laittomuuksien edessä on johtanut tilanteeseen, jossa hänen huhutaan olevan poliittisessa suojeluksessa.

Kysymys monen huulilla on, miksi Al Chibibiä eivät näytä koskevan samat säännöt kuin kaikkia muita.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (134)

Vanhimmat ensin
Vastaa
AIM
JepJep
Kyl toi on voinut vain toimia SDP:n avulla. Kuka muu tahansa olisi istunut oikeudessa ja menettänyt liiketoimintalupansa.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
velho
Vast: JepJep
Ei ole SDP:llä niin suurta valtaa, herra on vaan ilmeisen hyvä puhumaan ja lupailemaan kaikenlaista!!
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
jani
säännöt eivä koske, koska
rasismi!
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Antti
Vast: säännöt eivä koske, koska
Säännöt eivät koske, koska demari.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
jepujee
Vast: säännöt eivä koske, koska
Tämähän on sama tyyppi joka heilutteli menneinä vuosina rasismikorttia aina kun asiat eivät menneet kuten hän halusi.
Tuskinpa ovat otteet muuksi muuttuneet, epäilen virkamiestenkin jo saaneen siitä osansa.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Pentti
Vast: säännöt eivä koske, koska
Säännöt eivät koske, koska työnantaja.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
verotettu
Vast: säännöt eivä koske, koska
Voisiko oikeasti olla niin, että hänen toimiinsa ei ole uskallettu viranomaisten puolelta puuttua voimakkaasti, koska on pelätty rasistiksi leimautumista?
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Antti, Jutta ja Mikael
Demarit ja laki
Hyvä demarit, kymmenen pistettä! Onneksi ei kuitenkaan vihapuhetta esiintynyt missään vaiheessa, sillä se on rikoksista pahin mahdollinen. Puoluejohdon pitää nyt tuomita tämä ja sanoutua irti tuollaisesta toiminnasta.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
EsaL
Vast: Demarit ja laki
Miksi ihmeessä Antti Rinne, joka on juuri itsekin tuomittu oikeudessa, tuomitsisi samantyyppisen henkilön toiminnan?

Miettikää, ihmiset, keitä äänestätte vaaleissa!
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Onneli
Vast: Demarit ja laki
"EsaL" on nyt ihan väärässä Antti Rinnettä nimitellessään, Rinne toimi Ay- lliikkeessä ja kysymys oli yhdestä lakkotoimesta eikä jatkuvasta lainrikkomisesta.
Mutta jos haluaan tällä asialla SDP:tä mustata niin silloin kirjoittaa juurikin noin??!
AL Chibib on yksityishenkilönä toiminut väärin yrityksissään ,mikä on tuomittavaa, mutta sitä ei voi eikä pidä liittää SDP:n nimeen eikä toimintaan.
Sen lisäksi kaikista puolueista pulpahtelee aika ajoin esiin yksilöitä joiden tekoset eivät ole ihan ok. Eikös vain??
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Ei enää ääntä kellekään
Vast: Demarit ja laki
Onneli siis ei halua että persut leimataan siitä mitä jotkut heistä kirjoittelevat ja sanovat.
Soppiiko tuota epäillä?
Taidat leimata kaikki maan persut äänestäjiään myöten heti.

Minä leimaan kaikkien puolueiden väen tasa-arvoisesti. Arvaan ettei sinun mielestäsi tarvi noudattaa tasa-arvoa.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Onneli
Vast: ei enää ääntä kennellekään.
Kannatan tasaarvoa ehdottomasti!
En myöskään leimaa kaikkia persuja tai ennenkaikkea en heitä äänestäneitä,jonkun yksittäisen kohkaajan perusteella!

Mutta miten tämä liittyy Al Chibib/SDP yhdistelmään??
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Eikös?
Demari?
Al Chibibhän on oikea oikeistoliberaalien sankari, joka ei välittänyt paapomisyhteiskunnan liian tarkoista säännöistä, vaan karsi itse turhaa byrokratiaa ja valvomista omin kätösin.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
kokoomus
Vast: Demari?
Aivan niin, täyttä kokoomusainesta
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Lisää