Paikalliset

Juvan voimalaitos Liedossa saa joelle johtavat rinneportaat

Ilmakuva Juvan voimalaitokselta kertoo, että laitokselta on jyrkkä pudotus Paimionjoelle. Kuva: Heikki Vähäkylä
Ilmakuva Juvan voimalaitokselta kertoo, että laitokselta on jyrkkä pudotus Paimionjoelle. Kuva: Heikki Vähäkylä

Paimionjoen virkistyskäytön kehittäminen jatkuu, kun Liedon Tarvasjoella sijaitsevan Juvan voimalaitoksen jyrkkään länsirinteeseen rakennetaan tänä keväänä portaat, jotka edesauttavat turvallista liikkumista alueella.

Vuonna 2010 perustetun Paimionjoki-yhdistyksen yhtenä tavoitteena on edistää käytännön toimenpitein Paimionjoen saavutettavuutta ja joelle pääsemistä. Portaiden rakentaminen on mahdollista voimalaitosomistaja Koskienergia Oy:n lahjoitusvaroin turvin. Paimionjoki-yhdistys palkkaa tehtävää varten henkilön ja paikallinen toimija Tarvasjoen urheilijat ry on luvannut huolehtia portaiden kunnosta jatkossa.

Nykyisin patoalueella liikutaan ilman ohjattua reittiä. Vuosina 2014 ja 2015 alueella tehtiin yhteistyössä maaseutuopisto Livian Tuorlan yksikön ja paikallistoimijoiden kanssa ympäristönhoitotöitä. Silloinen aluearkkitehti Seppo Pärnä hahmotteli alueelle myös polkujen reitin. Luonto- ja infotauluja on tarkoitus kehittää tulevina lähivuosina siten, että paikan historia ja nykypäivä tulevat kaikille siellä vieraileville tutuksi.

TS