Uutiset

”Miljonääri kertoi tuntevansa Aarnion pitkältä ajalta”

Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio huume- ja virkarikosjuttunsa oikeudenkäynnissä Helsingin käräjäoikeudessa 26. helmikuuta 2016. Lehtikuva/ Vesa Moilanen
Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio huume- ja virkarikosjuttunsa oikeudenkäynnissä Helsingin käräjäoikeudessa 26. helmikuuta 2016. Lehtikuva/ Vesa Moilanen

Helsingin huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion huume- ja virkarikoskäräjillä palattiin perjantaina miljonääriin, jolta Aarnio kertoi saaneensa lähes puolen miljoonan ylimääräiset käteisvarat. Kuultavana oli Aarnion edeltäjä Paavo Selin, joka on huumepoliisin päällikköviran lisäksi työskennellyt muun muassa suojelupoliisissa ja nyttemmin eläköitynyt.

Selinin mukaan miljonääri soitti hänelle ja tarjosi poliisille rahaa sen jälkeen, kun Aarnion kotiin tehtiin epäonnistunut kranaatti-isku 1990-luvulla.

– Se oli ison kranaatti-iskun (yrityksen) jälkeen, kun hän soitti. Hän oli kovasti päättäväinen asiassaan ja toi esille, että tuntee Aarnion pitkältä ajalta. Minä tein tietysti pitkän linjan tunnollisena virkamiehenä selväksi, että poliisi toimii budjettivaroilla, Selin kertoi.

Selinin mukaan liikemies oli myös kertonut tulleensa itse tshetsheenirikollisten kiristämäksi.

Aiemmin Viron huumepoliisin ex-pomo on kertonut hänen ja Aarnion auttaneen liikemiestä tshetsheenirikollisten tapauksessa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Minähän puhun kaiken aikaa totta”

Selinin tunteet salissa kuumenivat, kun syyttäjä Mikko Männikkö alkoi esitellä Selinin kuulustelijan laatimaa muistiota. Kuulustelijan mukaan Selin olisi alustavissa keskusteluissa sanonut, ettei tiedä Aarnion ja miljonäärin suhteesta.

Selinin mukaan hän kertoi avoimesti miljonäärin kahdesta puhelinsoitosta hänelle. Hänen mukaansa on ennenkuulumatonta, että ennen todistajaa oikeussalissa kuullaan toista henkilöä, joka sanoo todistajan väitteitä epätosiksi.

– Minähän olen entinen poliisi. Minähän puhun kaiken aikaa totta, Selin sanoi.

Aarnio on aiemmin sanonut, että hän sai miljonääriltä rahaa ennen tämän kuolemaa. Aarnion mukaan miljonääri oli saanut rahansa kiinteistöbisneksen lisäksi esimerkiksi toimittamalla pohjoismaisia luksusprostituoituja arabimaihin. Aarnio itse kertoi oikeudessa auttaneensa tapaamisjärjestelyissä.

Syyttäjä vaatii Aarniolle 13 vuoden vankeustuomiota törkeistä huumausaine- ja virkarikoksista. Aarnio on kiistänyt kaikki syytteet.