Uutiset

Pedofiliasta tuomittu työskenteli lastenkodissa

Jämsän käräjäoikeuden tuomitsema pedofiili työskenteli ja toimi harrastuksissaan lasten parissa. Hän oli mukana partion toiminnassa ja työskenteli lehtitietojen mukaan vuosia lastenkodissa. Käräjäoikeuden antama kahdeksan vuoden tuomio ei liittynyt kuitenkaan 48-vuotiaan miehen työhön eikä harrastuksiin.

Pedofiilirenkaaseen kuulunut mies oli mukana uusmaalaisen partiolippukunnan toiminnassa. Iltalehden mukaan hän osallistui myös Tammisaaressa heinäkuussa 2008 pidetylle partioleirille.

Partiopiirin toiminnanjohtaja kertoi STT:lle, että mies ei ole partion jäsen eikä hän ole myöskään johtanut lapsiryhmiä leirillä tai muualla.

Sanomalehti Keskisuomalaisen mukaan diakonin koulutuksen saanut mies työskenteli vuosia lastenkodissa. Tuomio tuli miehen vapaa-aikana tekemistä rikoksista, eikä entisen työnantajan tietoon ole tullut vastaavia epäilyjä miehen työssä.

Mies todettiin syylliseksi mm. lapsen törkeään seksuaaliseen hyväksikäyttöön ja törkeisiin raiskauksiin. Uhreina olivat hänen netissä tapaamansa naistuttavan kaksi tytärtä sekä hänen oma 4–8-vuotias tyttärensä.