Uutiset

Kuorma-autosta löydetyt pakolaiset kuolivat jo ennen Itävaltaa

Itävallassa kuorma-autosta löytyneet pakolaiset olivat mahdollisesti kuolleet jo ennen kuin kuorma-auto saapui maahan, kertoo poliisi. Alustavien tietojen perusteella ihmiset olivat olleet kuolleina vajaat kaksi päivää.

Moottoritien levikkeelle hylätystä kuorma-autosta löytyi tänään kymmeniä kuolleita pakolaisia. Ruumiita voi olla jopa 50, mutta tarkkaa lukua ei pystytty vielä kertomaan, koska ruumiit olivat olivat osittain erittäin huonossa kunnossa. Pakolaiset kuolivat oletettavasti tukehtumalla.

Poliisi löysi Unkarin rekisterikilvillä varustetun 7,5 tonnin auton Parndorfin kaupunkiin vievältä A4-moottoritieltä Burgenlandin osavaltiossa. Moottoritien toinen kaista suljettiin löydön jälkeen kokonaan liikenteeltä poliisin rikospaikkatutkintaa varten. Viranomaisten mukaan tutkimukset voivat viedä pitkään.

Itävallan liittokansleri Werner Faymann painotti kommenteissaan ihmissalakuljettajien vastaista toimintaa.

- Tänään kuolleena löydetyt pakolaiset halusivat pelastaa itsensä pakenemalla, mutta päätyivät vain kuolemaan ihmissalakuljettajien käsissä. Tämä osoittaa jälleen kerran, kuinka tärkeää on pelastaa ihmishenkiä taistelemalla ihmissalakuljettajia vastaan. Se osoittaa, että meidän on otettava vastuu ja tarjottava turvapaikka pakeneville ihmisille, Faymann vaati.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Saksan liittokansleri Angela Merkel sanoi, että Euroopalla on nyt kiire.

- Olemme totta kai järkyttyneitä tästä vastenmielisestä uutisesta. Meidän on pystyttävä ratkaisemaan pakolaisongelma eurooppalaisessa hengessä, mikä tarkoittaa solidaarisuuden henkeä, ja löydettävä ratkaisut.

Eurooppaan on pyrkinyt viime kuukausina valtavasti ihmisiä muun muassa Lähi-idän ja Afrikan kriisialueilta. Kyseessä on pahin pakolaiskriisi sitten toisen maailmansodan.

Kansainvälisen siirtolaisjärjestön IOM:n arvion mukaan yli 2 000 Eurooppaan pyrkinyttä on kuollut tänä vuonna yrittäessään Välimeren ylitystä.