Talous

Lama on leikannut kymmeneksen etelänmatkailusta

Lama on leikannut noin kymmeneksen suomalaisten etelänmatkailusta. Matkanjärjestäjät kertovat osanneensa varautua muutokseen vähentämällä tarjontaa, joten mittaviin lentojen peruutuksiin ei ole tarvinnut turvautua.

Vaikka Kanariansaaret on edelleen ylivoimaisesti suosituin lomakohde, se on menettänyt etumatkaansa. Esimerkiksi Finnmatkoista kerrotaan, että tarjonnan määrään nähden kysytyimpiä ovat nyt Thaimaan ja Egyptin matkat.

Tjäreborgin mukaan kysytyksi kohteeksi on nousemassa myös Vietnam.

Tilastokeskuksen mukaan suomalaiset ovat syksyllä karsineet lomamatkojaan sekä kotimaahan että ulkomaille. Koko kuluneen vuoden aikana tehtyjen matkojen määrä on kuitenkin lähes viime vuoden tasoa.

Kotimaassa tehtiin elokuussa 2,5 miljoonaa vapaa-ajan matkaa, mikä on yhdeksän prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Valtaosalla kotimaan matkoista yövyttiin ilmaiseksi, eli ne suuntautuivat esimerkiksi mökille tai sukulaisten tai tuttavien luo.

Ulkomaan matkojen määrä pieneni elokuussa kymmenen prosenttia 424 000:een. Joka neljäs matkoista suuntautui Viroon ja vajaa kymmenesosa Ruotsiin.