Paikalliset

Asfalttityöt jatkuvat Turun tiepiirissä syksylläkin

Päällystystyöt jatkuvat  Turun tiepiirissä vielä kymmenessä kohteessa.
Päällystystyöt jatkuvat Turun tiepiirissä vielä kymmenessä kohteessa.

Asfalttityön jatkuvat Turun tiepiirin alueella vielä syksylläkin kymmenessä eri kohteessa. Ne on valittu kesällä tehtyjen uramittausten perusteella. Työt alkavat lähipäivinä ja jatkuvat säiden salliessa.

Liikenteellisesti merkittävimpinä tiepiiri pitää valtatie kahdeksan väliä Nousiainen-Mynämäki ja kantatien 40 välillä Tuulissuo-Kirismäki.

Työt piti alunperin tehdä vasta keväällä, mutta tiepiiri pelkäsi urien aiheuttavan talvella onnettomuusvaaran. Märillä keleillä uriin kerääntyvä vesi lisää vesiliirron riskiä. Urat pahentavat myös tien liukkautta ja lisäävät raskaalla liikenteellä perävaunun heijausriskiä. Urat vaikeuttavat myös teiden talvihoitoa, sillä lunta ei saa auratuksi niiden pohjalta kokonaan pois.

E18-moottoritiellä päällystystöitä tehdään väleillä Valkoja-Tammisilta ja Raadelma-Kirismäki. Moottoritiestä päällystetään uusiksi vain kuluneempi eli oikeanpuoleinen kaista.

Valtatiellä kahdeksan töitä on Koveron ja Laitilan välillä sekä Nousiaisten ja Laitilan välillä. Valtatiellä kaksi päällystetään uudelleen Huittisten kohdalla oleva osuus.

Kantatiellä 40 töitä tehdään Tuulissuon ja Kirismäen välillä ja kantatiellä 52 Perniön ja Salon välillä. Maantiellä 194 uuden päällysteen saa niin sanotun y-tien alku ja maantiellä 204 Lidon aseman ja Paattisten välinen osuus.

Töihin on varattu rahaa 630 000 euroa. Se on pois ensi vuoden määrärahoista. Urakoitsijaksi on valittu Destia.