Uutiset

Naapuri: Sieppausasunnosta kuului ääniä

Helsingin käräjäoikeus on päättänyt katselmuksensa turkulaisasunnossa, jossa Herlinin teollisuussuvun jäsentä pidettiin kesän alussa vankina.

Käräjäoikeus vietti asunnossa vajaan tunnin. Valtionsyyttäjän mukaan osapuolia kiinnosti muun muassa se, kuinka kauan vankikopin rakentaminen kesti. Pääasiassa sisällä asunnossa vain katseltiin paikkoja.

Sieppauksesta epäillyn Juha Turusen naapuri kertoo ihmetelleensä, miksi kakkoskerroksen asunnon säleverhot olivat yötä päivää kiinni. Kolmannessa kerroksessa asunut nainen kertoi, että Turusen asunnosta kuului rakennustöiden tyyppistä ääntä. Kukaan kerrostalon asukkaista ei kuitenkaan havainnut, että asunnossa olisi ollut meneillään jotakin dramaattista.

STT kävi aiemmin aamulla toisessa kerroksessa sijaitsevan asunnon ulkopuolella. Ovessa ei ole nimikylttiä, ja siinä on punainen lappu, jossa lukee "ei mainoksia, ei ilmaisjakelua, kiitos".

Kyseinen kerrostaloasunto on edelleen samassa kunnossa, missä se oli 26-vuotiaan naisen sieppauksen aikaan. Asunnosta löytyy muun muassa äänieristetty tila, joka rakennettiin uhria varten.