Kohmo elävöityi kertaheitolla
uuden koulun ja päiväkodin ansiosta
Kohmo siirtyi nukkumalähiöstä eläväksi kaupunginosaksi, kun Hannunniitun koulun Kohmon yksikkö avasi ovensa 26:lle eka- ja tokaluokkalaiselle. Päiväkoti aloitti viime viikolla, kouluopetus maanantaina
Viipale-elementeistä koottu rakennus nousi paikalleen parissa kuukaudessa vauhdilla, vaikkakin myöhässä alkuperäisestä aikataulustaan. Rakennusvaiheessa töitä paiskittiin työmaalla jopa seitsemänä päivänä viikossa.
– Alun perin tilojen piti valmistua elokuun alussa, mutta sitä siirrettiin pariin otteeseen, Hannunniitun koulun rehtori Timo Kalske kertoo.
Viimeisintä huutoa olevat leikkivälineet olivat ahkerassa käytössä ensimmäisestä koulupäivästä alkaen. Kalske myönsi, että edes pääkoululla ei ole niin paljon leikkivälineitä, vaikka siellä on satoja oppilaita.
Kohmon koululaiset viettävät viikossa yhden puolikkaan päivän vanhassa kotikoulussaan. Hannunniitun pääkoulussa pidetään maanantai-aamuisin uskonto- ja liikuntatunnit.
Puoliltapäivin oppilaat siirtyvät omaan kouluunsa Kohmoon kävellen.
Ykkös- ja kakkosluokkalaisten yhdysluokan opettaja Eva Aitasalo on tyytyväinen uusista tiloista, mutta pitää haasteellisena sitä, että yhteyksiä pääkoululle on hoidettava nyt eri tavoin.
– Hyvää on toki se, että meillä on mahdollisuus tehdä yhteistyötä päiväkodin kanssa ja kaikki laitteet, välineet ja pulpetit ovat uusia. Vanhalta koululta toimme vain oppilaiden kirjat.
Uuden kouluyksikön käytössä on uudet dataprojektorit ja dokumenttikamerat, joita monesta muusta koulusta ei vielä löydy.
Ekaluokkalainen Arvo Tähtinen luonnehti uutta koulurakennusta hyväksi. Parhaat puolet hän löysi pihalta.
– On tämä paljon kivempi kuin Hannunniittu. Parasta on pihan leikkivälineet. Koulumatkakin on nyt tosi lyhyt, Arvo Tähtinen kommentoi.
Päiväkoti täyttyi
saman tien
Päiväkoti on odottanut uusia tiloja kauan.
– Tätä on odotettu 90-luvulta alkaen. Asukasyhdistys on ollut tässä onneksi hyvin aktiivinen. Siitä kiitos heille. Päiväkodissa on 54 paikkaa, jotka tulivat heti täyteen ja muutamia lapsia on jonossa, Hannunniitun päivähoitoyksikön johtaja Tuula Hurme-Turakka kertoo.
Hurme-Turakka on tyytyväinen uusiin tiloihin.
Tavoitteena
matala kynnys
Ainoaksi puutteeksi hän kertoo eteistilojen vähäisyyden.
Sijaintia hän pitää erinomaisena, samoin kouluopetuksen sijoittamista samaan kiinteistöön.
– Tämä tuo meille uuden toimintakulttuurin. Saimme eräänlaisen lasten kulttuurikeskuksen. Sijainti on hieno ja kodit ovat tässä lähellä ympärillämme, Hurme-Turakka sanoo.
– Toivomme tästä matalan kynnyksen päiväkotia. Voimme järjestää tapahtumia yhdessä myös perusopetuksen kanssa ja tilojen käytössä voimme tehdä yhteistyötä.