Talous

Metsäyhtiöt jyräsivät pörssissä

Helsingin pörssi piristyi iltaa kohti selvään nousuun, kun metsäsektorilta kuultiin pitkästä aikaa hyviä uutisia. Stora Enso kertoi Enocellin sellutehtaan seisokin päättymisestä ja puun ostojen piristymisestä, mikä sinkautti sekä Storan, UPM:n että M-realin kurssit viitisen prosenttia ylöspäin.

Myös Nokia oli vahvassa vedossa ja kallistui puolitoista prosenttia 10,52 euroon. OMXH-yleisindeksi kohosi melkein 1,6 prosenttia 6 505 pisteeseen ja vaihtoa kertyi noin 440 miljoonaa euroa.

Eniten vaihdettujen kärkikymmenikössä pienessä laskussa olivat ainoastaan Elisa ja Metso. Yt-neuvotteluista kertoneen Atrian kurssi heikkeni 1,7 prosenttia 11,70 euroon.

Myös muualla Euroopassa pörssit olivat nousussa, joka vielä vahvistui New Yorkin pörssien nousuavauksen myötä. Sijoittajien tunnelmia piristi muun muassa kaksi jättimäistä yrityskauppaa. Kopiokoneyhtiö Xerox kertoi ostavansa Affilated Computer Services -yhtiön 6,4 miljardilla ja lääkeyhtiö Abbott Laboratories belgialaisen Solvayn lääkeyksikön 6,6 miljardilla dollarilla.