Uutiset

Kokkola rahoitti useita poliitikkoja vaaleissa

Kokkolan kaupunki rahoitti useita poliitikkoja tai heidän tukiyhdistyksiään eduskuntavaaleissa 2007 kaikkiaan 2 800 eurolla. Kaupunginjohtaja Antti Isotaluksen mukaan taidetta tai keramiikkaa ostettiin Jutta Urpilaisen (sd.), Bjarne Kalliksen (kd.) ja Mika Lintilän (kesk.) kampanjoihin sekä Maakunnan puolesta ry:ltä, joka on ilmeisesti tukenut useampaa ehdokasta.

Urpilaista tukeneelta yhdistykseltä Tulevaisuuden suunta ry.:ltä on Isotaluksen mukaan ostettu 700 euron hintainen taulu. Mika Lintilän tukiryhmältä ostettiin kuusi 50 euron keramiikkaesinettä eli yhteishinta oli 300 euroa. Bjarne Kalliksen tukiryhmältä ostettiin kaksi taulua, joiden yhteishinta oli 1 100 euroa ja Maakunnan puolesta ry:ltä yksi 700 euron hintainen taulu.

Kaupunginjohtajan mukaan päätökset hankinnoista teki hän itse. Tarkoituksena oli hankkia sellaista lahjatavaraa, jolla oli kaupungille käyttöä.

Maakunnan puolesta ry. on toiminut viime eduskuntavaaleissa vuonna 2007 lähinnä keskustan kansanedustajan Mika Lintilän tukiyhdistyksenä.