Uutiset

Juopuneen kuskin säiliöautoturma sulki Nelostien tunneiksi

Nelostie oli säiliöautoturman vuoksi tänään suljettuna lähes kymmenen tuntia Oravasaaressa Keski-Suomessa. Turmassa oli suuronnettomuuden ainekset.

Vetyperoksidia kuljettanut säiliöauto ajoi ojaan aamuseitsemältä Nelostiellä Jyväskylästä 17 kilometriä Lahden suuntaan. Tie kaartui onnettomuuspaikalla vasemmalle, mutta säiliöauto suistui oikealta ulos.

Puhalluskokeen mukaan kuljettaja oli 0,56 promillen humalassa. Säiliöauton hytti ruhjoutui onnettomuudessa täysin, mutta kuljettaja selvisi lievin vammoin. Häntä epäillään rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Kuljettajaa kuulusteltiin alustavasti jo tänään.

Rekan säiliössä oli 50-prosenttista vetyperoksidia. Säiliö repeytyi ulosajossa sen päällä olleen venttiilin kohdalta, ja 28 vetyperoksidikuutiosta pääsi maastoon kahdeksan kuutiota. Näin vahva liuos on terveydelle vaarallista, eikä sen höyryä saa hengittää.

Palokunnan tukkiessa vetyperoksidivuotoa onnettomuuspaikalla syttyi pieni palonalku, joka saatiin sammutettua pikaisesti.