Uutiset

Halonen tapasi YK:n pääsihteerin

Suomen poliittinen johto on alkavalla viikolla Yhdysvalloissa, missä alkaa YK:n 64. yleiskokous. Presidentti Tarja Halonen tapasi jo tänään YK:n pääsihteerin Ban Ki Moonin maailmanjärjestön päämajassa. Ban kiitti Halosta erityisesti siitä, että tämä toimii puheenjohtajana ylihuomenna YK:ssa pidettävässä ilmastohuippukokouksessa, presidentin kanslia kertoi.

Banin isännöimässä huippukokouksessa ei käydä neuvotteluja, mutta Ban toivoo huippukokouksen edistävän kansainvälisen ilmastosopimuksen syntyä.

YK-viikon aikana presidentti Halonen tapaa useita valtionpäämiehiä, ja torstaina hän pitää Suomen puheenvuoron yleiskokouksessa. Halonen myös osallistuu presidentti Barack Obaman vastaanotolle ja ulkoministeri Hillary Clintonin järjestämään naisjohtajien tapaamiseen.

Ulkoministeri Alexander Stubb (kok.) osallistuu Obaman johtamaan turvallisuusneuvoston istuntoon, missä aiheena on joukkotuhoaseiden leviämisen estäminen ja ydinaseriisunta.

Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) Yhdysvaltain viikkoon sisältyy muun muassa osallistuminen korkean tason ilmastokokoukseen.