Talous

Suomessa EU:n kalleimmat
vaatteet ja jalkineet

Suomessa joutuu kengistä ja vaatteista maksamaan enemmän kuin muualla Euroopassa.
Suomessa joutuu kengistä ja vaatteista maksamaan enemmän kuin muualla Euroopassa.

Suomalaiset maksavat vaatteistaan ja jalkineistaan eniten EU:ssa, käy ilmi Eurostatin selvityksestä. Vaatteet maksavat Suomessa 23 prosenttia EU:n keskiarvoa enemmän, jalkineet 21 prosenttia enemmän.

Kuluttajahintojen yleistä tasoa vertailtaessa Suomi on EU:n kolmanneksi kallein maa Tanskan ja Irlannin jälkeen. Suomen kuluttajahinnat ovat 25 prosenttia EU:n keskitason yläpuolella. Tanskassa unionin keskitaso ylittyy peräti 41 prosentilla.

EU:n ylivoimaisesti halvimmat hinnat ovat Bulgariassa, missä kuluttajahinnat jäävät vain noin puoleen EU:n keskitasosta. Bulgarian jälkeen halvimmat maat ovat Romania ja Liettua.

EU:n kalleinta ruokaa syödään Tanskassa, missä ruoan hinta ylittää EU:n keskitason 47 prosentilla. Suomessa keskitaso ylittyy 25 prosentilla. Alkoholista ja tupakasta eniten joudutaan pulittamaan Irlannissa, missä EU:n keskiarvo ylittyy peräti 84 prosentilla.

Edullisempia vaatteita haikailevien kannattaa tehdä ostosmatka Britanniaan, sillä Eurostatin mukaan saarivaltiossa on Euroopan halvimmat vaatteet. Myös kuluttajaelektroniikka ja kodinkoneet ovat Britanniassa edullisia.