Uutiset

Merkel Suomessa: Kreikan vastattava odotuksiin

Suomessa vierailulla olleen Saksan liittokansleri Angela Merkelin mukaan Kreikan kanssa jatketaan neuvotteluja maan taloudellisista uudistuksista hyvässä hengessä. Tämänhetkinen tilanne ei liittokanslerin mukaan ole tullut mitenkään yllätyksenä.

Merkel sanoi yhdessä pääministeri Alexander Stubbin (kok.) kanssa pitämässään tiedotustilaisuudessa, että Kreikan taloutensa uudistamisesta laatimien ehdotusten on oltava tyydyttävästi sovitettavissa eurooppalaisten kumppanien odotusten kanssa. Kysymys on hänen mukaansa siitä, kykeneekö Kreikka täyttämään ne.

- Raamien on lopulta täsmättävä, Merkel korosti. Hän totesi myös, että toiminta Kreikan suhteen ei riipu siitä, mitä mielipidetiedusteluissa sanotaan.

Kreikalta odotetaan uutta listaa siitä, miten taloudellisia uudistuksia viedään eteenpäin. Pääministeri Stubb muistutti, että rehellisyyden nimissä on tunnustettava, että Kreikan osalta aika on käymässä ratkaisujen kanssa vähiin.

Merkel osallistui alkuillasta Helsingin yliopistossa järjestettävään seminaariin.

Stubb: Ukrainan tukeminen ei ole Venäjän eristämistä

Ukrainan tukeminen ei tarkoita Venäjän vastustamista tai eristämistä, korostaa pääministeri Alexander Stubb (kok.).

Stubb sanoi liittokansleri seminaarissa, että kyse ei ole nollasummapelistä, jossa esimerkiksi kaupan vapauttaminen olisi joltakulta toiselta pois.

Stubb kiitti Merkeliä siitä, että Saksan ja Ranskan johtajat ovat tukeneet Ukrainaa tiiviissä yhteistyössä keskenään ja myös muiden EU-maiden kanssa.