Uutiset

Sairaala kiisti Lubitzin masennuksen

Sosiaalisessa mediassa kiertävä kuva Germanwingsin turmakonetta ohjanneesta perämies Andreas Lubitzista Golden Gate Bridgen edustalla Kaliforniassa. AFP
Sosiaalisessa mediassa kiertävä kuva Germanwingsin turmakonetta ohjanneesta perämies Andreas Lubitzista Golden Gate Bridgen edustalla Kaliforniassa. AFP

Saksalaisen syyttäjän mukaan Germanwingsin turmakonetta ohjannut perämies Andreas Lubitz oli määrätty turmapäiväksi sairauslomalle. Germanwings ilmoitti perjantaina, että yhtiö ei ollut saanut tietoa sairauslomasta. Miehen kotoa löytyi useita samankaltaisia sairauslomatodistuksia, jotka hän oli repinyt. Syyttäjän mukaan Lubitz oli pimittänyt sairautensa työnantajaltaan ja työkavereiltaan.

– Etsinnöissä takavarikoitiin lääketieteellisiä asiakirjoja, jotka viittaavat aiempaan sairauteen ja sen lääketieteelliseen hoitoon. Asiakirjoista ilmenee, että Lubitz ei ollut työkykyinen, Düsseldorfin syyttäjänvirasto ilmoitti uutistoimisto Reutersin mukaan.

Lubitz oli käynyt Düsseldorfin yliopistosairaalassa hoidossa edellisen kerran maaliskuun 10. päivänä. Sairaalasta ei yksityisyydensuojan vuoksi kerrottu syitä miehen sairaalajaksolle, mutta tiedot masennuksesta kiistettiin.

Saksalaisen iltapäivälehden Bildin mukaan Lubitz kärsi vakavasta masennuksesta. Lehden mukaan hän haki lääkäriapua vuonna 2009 ja sai edelleen hoitoa masennukseensa. Psykiatrisessa hoidossa hän oli puolitoista vuotta. Bildin mukaan tiedot ilmenevät asiakirjoista, jotka Germanwingsin emoyhtiö Lufthansa välitti Saksan ilmailuviranomaiselle.

Lubitzin jäljiltä ei ole löytynyt itsemurhaviestiä.

TS–STT