Uutiset

Youtube on Suomen suosituin sosiaalinen media

Videopalvelu Youtube on Suomen eniten käytetty sosiaalisen median palvelu. Tutkimustoimisto IROResearchin tutkimuksen mukaan sitä käyttää noin kolme neljästä suomalaisesta.

Myös Facebookin suosio näyttää yhä vankalta, sillä noin kolme viidestä vastaajasta on rekisteröitynyt palveluun. Vain noin 15 prosenttia vastaajista käyttää Facebookia aktiivisesti, eli he julkaisevat sivustollaan useita kertoja viikossa.

Haastattelututkimuksesta ilmenee myös, että pikaviestipalvelu Whatsappia käyttää jo 45 prosenttia yli 15-vuotiaista suomalaisista.

- Whatsapp on käytössä aika monilla perheillä. Heillä on sellainen perhekimppa, kertoo IROResearchin asiakkuusjohtaja Vesa Väisänen.

Instagram, Twitter ja LinkedIn ovat tutkimuksen perusteella yhä pitkälti tiettyjen ryhmien suosimia palveluita. Instagramia käyttävät erityisesti 15-25-vuotiaat. Myös Twitteriä nuoret käyttävät yleisemmin kuin vanhemmat ikäluokat.

IroResearch haastatteli Some 2015 -tutkimusta varten helmikuussa puhelimitse 1 500 15-69-vuotiasta eri puolilla Suomea. Tutkimuksen virhemarginaali on suurimmillaan kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.