Uutiset

Pikkutytön murhan virkarikoskäräjillä loppulausunnot

Murhatun 8-vuotiaan tytön tapaukseen liittyvien virkarikossyytteiden pääkäsittely alkoi maanantaina 23. helmikuuta 2015 Helsingin käräjäoikeudessa.  Lehtikuva/ Antti Aimo-Koivisto
Murhatun 8-vuotiaan tytön tapaukseen liittyvien virkarikossyytteiden pääkäsittely alkoi maanantaina 23. helmikuuta 2015 Helsingin käräjäoikeudessa. Lehtikuva/ Antti Aimo-Koivisto

Murhatun pikkutytön tapaukseen liittyvä virkarikosoikeudenkäynti on edennyt loppusuoralle. Helsingin käräjäoikeudessa kuullaan tänään syyttäjän ja puolustuksen loppulausunnot.

Syytteen mukaan pikkutytön kasvuolojen ja tilanteen selvittämistä laiminlyötiin eikä pahoinpitelyä tunnistettu.

Yhtätoista sosiaalityöntekijää, lääkäriä ja terveydenhoitajaa syytetään virkavelvollisuuden rikkomisesta. Kaikki syytetyt kiistävät tahalliset laiminlyönnit.

Koulu, äiti ja naapurit olivat tehneet tytöstä useita lastensuojeluilmoituksia. Lapsi oli ollut otettuna huostaan, mutta hänet palautettiin isälleen muutama kuukausi ennen henkirikosta.

Isä ja äitipuoli murhasivat tytön kotonaan äitienpäivänä 2012. Tytön isä ja äitipuoli on tuomittu elinkautisiin vankeustuomioihin murhasta ja muusta kaltoinkohtelusta.

TS–STT