Talous

Talvivaaran mukaan emoyhtiön konkurssia ei harkita tällä hetkellä

Talvivaaran saneerausmenettelyssä oleva emoyhtiö uskoo pystyvänsä jatkamaan toimintaansa.

- Talvivaaran hallitus ja johto tai yrityssaneerauksen selvittäjä eivät tällä hetkellä harkitse yhtiön asettamista selvitystilaan tai konkurssiin, vaan jatkavat pyrkimyksiä riittävän rahoituksen varmistamiseksi, Talvivaara kertoo tiedotteessaan.

Kaivososakeyhtiö saa päivittäisiä tuloja myymällä palveluja vararikkoon menneen aiemman tytäryhtiön Talvivaara Sotkamon konkurssipesältä. Emoyhtiöllä ei ole enää määräysvaltaa tytäryhtiössä.

Talvivaaran Kaivososakeyhtiön kassavarat ovat lähes 5 miljoonaa euroa.

Kaivososakeyhtiö varoittaa kuitenkin, ettei yhtiö pysty jatkamaan toimintaansa ilman rahoituksen kokonaisratkaisua. Tavoitteena on, että kaivososakeyhtiö pystyisi osallistumaan muiden sijoittajien kanssa kaivoksen hankkimiseen Talvivaara Sotkamon konkurssipesältä.

Yhtiö tunnustaa, ettei rahoitusratkaisukaan välttämättä takaa toiminnan jatkumista. Näin käy, jos kaivososakeyhtiön saneerausmenettelyä ei hyväksytä. Myös emoyhtiö ajautuisi tällöin konkurssiin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Mikäli yhtiö ei kykene hankkimaan minkäänlaista omistusosuutta Sotkamon kaivoksesta, sen toiminnan jatkuvuutta ei voine pitää todennäköisenä, Talvivaara arvioi.

Ympäristöasiat uhkaavat

Toiminnan jatkuvuutta uhkaa Talvivaaran mukaan myös se, ettei Talvivaara Sotkamo pysty voittamaan kaikkia kaivoksen toimintaan, ympäristöasioihin ja muihin seikkoihin liittyviä haasteita.

- Ei myöskään ole olemassa mitään varmuutta siitä, että Talvivaaran saatavilla mahdollisesti oleva rahoitus olisi riittävä Talvivaaran kaivoksen tuotannon ylösajamiseksi tai että tuotanto kääntyisi ikinä kannattavaksi, yhtiö tunnustaa.

Talvivaaran selvitysmiehen on määrä toimittaa täydennetty saneerausohjelmaehdotus Espoon käräjäoikeudelle 13. maaliskuuta mennessä. Selvitysmies jätti alustavan saneerausohjelmaehdotuksen syyskuun lopussa.