Uutiset

Tshekin sisäministeri: Ravintolan joukkomurha ei ollut terroriteko

Tshekissä kahdeksan ihmistä sai surmansa ravintola-ampumisessa tiistaina. Tämän jälkeen tekijäksi epäilty ampui itsensä. Poliisin mukaan ampumisessa haavoittui lisäksi useita ihmisiä. Yksi haavoittunut nainen vietiin sairaalaan kriittisessä tilassa.

Ampujan motiiveista ei toistaiseksi ole tietoa, mutta Tshekin sisäministerin mukaan kyse ei ollut terroriteosta.

- Tekijä on yli 60-vuotias paikallinen asukas, tekopaikkakunnalle lentänyt sisäministeri Milan Chovanec sanoi tv-lähetyksessä.

Tekijäksi epäilty oli ennen ampumisia soittanut televisiokanavalle.

- Hän sanoi, että häntä oli kiusattu ja etteivät mitkään julkiset laitokset voi häntä auttaa. Sen jälkeen hän sanoi, että hänellä oli ase ja panttivankeja ja että hän hoitaisi tilanteen omalla tavallaan, kertoi toimittaja Pavel Lebduska uutistoimisto Reutersille.

Hyökkäys tapahtui iltapäivällä Tshekin itäosassa Uhersky Brodin pikkupaikkakunnalla. Ampujan kerrottiin tulleen keskustassa sijainneeseen ravintolaan ja alkaneen ampua ympärilleen. Ravintolassa oli tuolloin tiettävästi parikymmentä ihmistä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tshekin television mukaan surmansa saaneiden joukossa oli seitsemän miestä ja yksi nainen.

Pormestari Patrik Kuncarin ampujalla saattoi olla mielenterveysongelmia.

- Kyse on luultavasti yksin toimineesta ampujasta, joka iski varoittamatta, Kuncar kuvasi.

Ei aiempia rikoksia

Tshekin televisio siteerasi syyttäjäviranomaista, jonka mukaan epäillyllä ampujalla ei ollut kontollaan aiempia rikoksia. Motiivista ei ole tarkkaa tietoa, mutta viranomainen arveli teon taustalla olevan joukko henkilökohtaisia syitä.

Pormestari Kuncarin mukaan ravintolasta kuultiin noin 25 laukausta.

- Kukaan ei olisi voinut uskoa, että tällaista voi tapahtua näin pienellä paikkakunnalla, Kuncar sanoi Tshekin televisiolle.

- Kukaan ei voi kuvitella, miten tämä vaikuttaa tulevaisuudessa paikkakuntalaisten elämään.

Määrin alueella sijaitsevassa Uhersky Brodissa on noin 20 000 asukasta. Kaupunki on Slovakian rajan lähellä. Tshekin pääkaupunkiin Prahaan noin 300 kilometriä.

Pääministeri Bohuslav Sobotka ilmaisi järkytyksensä ampumisesta ja esitti surunvalittelunsa uhrien omaisille.