Uutiset

Rinne veti Pisararadan rahoittamisesityksen pois

Valtiovarainministeri Antti Rinne (sd.) joutui vetämään pois esityksensä Helsingin Pisararadan rahoittamisesta hallituksen raha-asiainvaliokunnan kokouksessa. Rinteen mukaan asiasta sovittiin pääministeri Alexander Stubbin (kok.) kanssa maanantaina.

Miljardihankkeeseen oli tarkoitus myöntää aloitusrahaa 1-2 miljoonaa euroa. Rinteen mukaan hankkeen kohtalo on nyt epävarma.

Pisararata on ollut tarkoitus rakentaa Helsingin keskustan alle tunneliin niin, että paikallisjunat kiertäisivät Pasilasta keskustan alta lenkin, jonka varrella olisi kolme asemaa.

Pääministeri Stubb katsoo, että Pisararata-hanke etenee oikeassa järjestyksessä, koska hallitus on päättänyt hakea siihen EU:lta TEN-T-tukea. Hanke myös sisällytetään hallituksen tekniseen menokehykseen maaliskuussa.

Stubbin mukaan valtio on sitoutunut Pisararadan rahoittamiseen.

- Pisara on koko Suomen kannalta tärkeä hanke. On tärkeää, että se etenee. Seuraavan hallituksen on varattava Pisaralle rahoitus omassa menokehyksessään ja sen pohjalta annettava eduskunnalle esitys siihen liittyvän valtuuden avaamisesta, Stubb sanoo tiedotteessa.

Rinteestä hanke olisi pitänyt viedä eteenpäin jo tämän hallituskauden aikana. Hän arvelee, että EU-rahoitusta tuskin saadaan ilman budjettipäätöstä.

- Olen pahoillani tästä. Minusta näyttää, että rikomme sopimusta, jonka olemme tehneet kuntien kanssa, Rinne sanoo.