Paikalliset

Kovaäänistä musiikkia soittanut tuomittiin korvauksiin

Naapureiden yöunia kovaäänisellä musiikinsoitolla häirinnyt 25-vuotias kaarinalaismies on tuomittu Turun käräjäoikeudessa sakkoihin ja vahingonkorvauksiin. Miehelle määrättiin kotirauhan rikkomisesta 20 päiväsakkoa eli 360 euroa maksettavaa. Erilaisia korvauksia vastaaja joutuu maksamaan lähes 6 200 euroa, josta 800 euroa on henkisestä kärsimyksestä ja 3 400 euroa oikeudenkäyntikuluja.

Piispanristin omakotialueella yli yhdeksän kuukauden aikana tapahtuneen meluhäiriön takia käräjillä kuultiin kahdeksaa todistajaa. Lausunnot menivät ristiin, koska kummallakin osapuolella oli omat todistajansa, mutta näyttöä kertyi käräjäoikeuden mukaan varsinkin kahden ulkopuolisen todistajan kuulemisella. Myös asianomistajien melusta pitämät päiväkirjamerkinnät olivat osanäyttöä.

Mies soitti musiikkia kovaäänisesti usein yöaikana ja erityisesti tärisyttävät ja jyrisyttävät bassoäänet häiritsivät naapureiden unia. Musiikki kantautui selvästi vierekkäisestä omakotitalosta muutaman metrin päähän samalla seinustalla olevaan toisen talon makuuhuoneeseen.

Vastaaja kiisti soittaneensa musiikkia liian kovaa, mutta myös todisteena esitetyt melunmittaustulokset osoittivat, että melutaso ylitti hyväksyttävät arvot.