Paikalliset

Päihtynyt mies ampui kohti poliiseja Urjalassa

Päihtyneen miehen ammuskeluharjoitukset veivät tämän poliisin käsiin Urjalassa eteläisellä Pirkanmaalla. Ennen kiinni joutumistaan mies ampui kohti poliiseja. Kukaan ei loukkaantunut, mutta tapausta tutkitaan murhan yrityksenä.

– Yksi neljästä poliisista oli suurimmassa vaarassa. Luodit ovat menneet läheltä, mutta ohi, kertoo rikoskomisario Eero Marttila keskusrikospoliisin Tampereen yksiköstä.

Marttilan mukaan tapahtumasarja alkoi eilen alkuillasta. Maaseudulla yksikseen asuva, hieman yli 60-vuotias mies ryhtyi pihaltaan ammuskelemaan viereiselle pellolle päin.

– Vaikuttaa siltä, että hän ammuskeli tarkkuutta ja tähtäsi johonkin kiveen tai sen kaltaiseen kohteeseen. Lähistöllä asuvat tai liikkuvat ihmiset kiinnittivät ampumiseen huomiota, kertoo Marttila.

Poliisien ehtiessä paikalle mies oli jo lopettanut itsekseen ammuskelun. Hän tähtäsi kuitenkin kohti poliiseja ja ampui 6–7 laukausta. Poliisi ei käyttänyt asetta.

Epäilty on pidätettynä Tampereella. Marttilan mukaan tutkinta oli vielä sunnuntaina melko alkuvaiheessaan, koska miestä ei päihtymyksensä vuoksi voitu kuulustella kovin pian.