Talous

Hakala ulos Etelä-Suomen Sanomista - Myyrä vt. päätoimittajaksi

Etelä-Suomen Sanomien vastaavan päätoimittajan Heikki Hakalan työsuhde on päättynyt, kertoo Mediatalo ESA. Yhtiön mukaan päätös on tehty yhteisymmärryksessä Hakalan kanssa.

Lahdessa ilmestyvän Etelä-Suomen Sanomien vt. päätoimittajana toimii toimituspäällikkö Hanna Myyrä.

Mediatalo ESAn hallituksen puheenjohtaja Jarkko Haukilahti kertoo, että yhtiö aloittaa uuden päätoimittajan haun ensi viikolla.

– Yksi merkittävä syy tässä takana on median digitalisoituminen ja alan nopea muutos, Haukilahti sanoo.

Haukilahden mukaan kyse ei ole siitä, etteikö Hakala olisi kyennyt tai halunnut vastata muutokseen.

– Tässä tilanteessa johtamisen vaatimustaso on muuttunut merkittävästi. Hakala on erinomainen journalisti ja hänellä on 17 vuoden kokemus päätoimittajana toimimisesta ja olemme erittäin kiitollisia siitä työstä, jota hän on meille tehnyt, Haukilahti toteaa.

Uudeksi päätoimittajaksi ja sisältövastuualueen johtajaksi haetaan Haukilahden mukaan henkilöä, jolla on journalistista osaamista, mutta myös kykyä johtaa muutosta ja kehittää mediasisältöjä ja sisällöntuotannon prosesseja.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Mietimme uuden henkilön kautta, muuttuvatko vastuut ja toimenkuvat. Emme välttämättä palkkaa perinteistä päätoimittajaa, vaan katsomme, onko vastuukenttä mahdollisesti erilainen, Haukilahti sanoo.

Mediatalo ESAn lehtien yhdistämistä ei Haukilahden mukaan suunnitella. Yhtiö kustantaa myös Itä-Häme-lehteä Heinolassa.

Haukilahti kiistää myös, että päätoimittajan vaihdoksen taustalla olisivat yhtiön omistuspohjan muutokset. Jyväskyläläinen mediayhtiö Keskisuomalainen ilmoitti syyskuun alussa, että se on lisännyt omistustaan Mediatalo ESAn emoyhtiön Esan Kirjapaino Oy:n osakkeista 25,1 prosenttiin ja äänistä 24,1 prosenttiin.

STT:n tavoittama Hakala sanoi todenneensa jäähyväisissään toimitukselleen, että näkee tilanteen samanlaisena kuin urheilujoukkue valmentajan vaihdoksessa. Jos omistaja ei katso saavansa riittäviä tuloksia, se vaihtaa valmentajaa.

TS–STT