Paikalliset

Iäkkään naisen myrkytyksestä epäilty hoitaja vangittiin

Juttua käsiteltiin Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa lokakuussa 2014. Lehtikuva/ Jussi Nukari
Juttua käsiteltiin Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa lokakuussa 2014. Lehtikuva/ Jussi Nukari

Sairaanhoitajana omassa Kattariina-hoivayrityksessään työskennellyt 54-vuotias mies on vangittu todennäköisin syin epäiltynä iäkkään naisen murhasta.

Poliisi epäilee miehen myrkyttäneen Salossa 84-vuotiaan naisen salatakseen hänen ja puolisonsa tehtailemat omaisuusrikokset.

Mies tuotiin Salon oikeustalolle Salon poliisivankilasta. Ulkomaalaistaustainen mies käyttäytyi oikeuteen saapuessaan rauhallisesti, eikä ottanut katsekontaktia yleisöön. Hänen oikeusavustajanaan toimii asianajaja Kerttu Niemi.

Niemi ei halunnut kommentoida päämiehensä mielentilaa, mutta muistutti, että tässä vaiheessa tutkintaa pitää muistaa myös syyttömyysolettama.

– Päämieheni kiistää kaikki rikossyytteet, Niemi sanoo.

Murhan lisäksi miestä epäillään omaisuusrikoksista. Kuolleen vanhuksen lisäksi omaisuusrikosuhreja on noin kymmenkunta. Myös miehen avovaimoa, jota esitetään vangittavaksi myöhemmin tiistaina iltapäivällä, epäillään omaisuusrikoksista.

– Tällä hetkellä avovaimoa ei epäillä avunannosta murhaan, mutta tutkinta on vasta alkuvaiheessa, sanoo Läksy.

Hoivapalveluja tarjonnut pariskunta on Läksyn mukaan saanut omaisuusrikoksilla tuhansien eurojen arvosta käteistä rahaa ja koruja.

Rikosvyyhti alkoi selvitä, kun kuolleen vanhuksen edunvalvoja kiinnitti huomiota lukuisiin tilisiirtoihin, joita vanhus oli tehnyt hoivayritykselle. Kesken tutkinnan vanhus kuoli, jolloin poliisi määräsi oikeuslääketieteellisen tutkimuksen.

Sen tulosten selvittyä kävi ilmi, että vanhus oli kuollut myrkyttämisen uhrina. Läksy ei kuitenkaan kerro myrkytystapaa tai käytettyä myrkkyä.

Käräjätuomari Vesa-Matti Valkama johti istuntoa, joka käytiin suljetuin ovin.

TS–JENNI LEPPÄNEN