Talous

Tappiolle painunut Outotec laskee ennustetta ja aloittaa yt:t

Teknologiayhtiö Outotec aloittaa säästöohjelman, jonka tavoitteena on 45 miljoonan euron säästöt. Henkilöstön vähennystarve on 400 omaa tai sopimustyöntekijää, joista noin 100 Suomesta.

Outotecilla on Suomessa noin 1 400 työntekijää. Kaikkiaan yhtiö työllistää noin 5 000 ihmistä.

Henkilöstövähennykset toteutetaan ensi vuoden puoliväliin mennessä. Säästöohjelma voi johtaa myös henkilöstön lomautuksiin. Yhtiön on tarkoitus myös järjestää uudelleen toimintojaan sekä yhdistää toimipisteitä.

Outotec perustelee säästöohjelmaa varautumisella markkinoiden mahdollisesti jatkuvaan hitauteen ja epävarmuuteen. Tavoitteena on parantaa yhtiön kannattavuutta.

Outotecin tulos ennen veroja laski heinä-syyskuussa. Tulos painui tappiolle 3,1 miljoonaa, kun vuotta aiemmin tulosta tuli 43,1 miljoonaa. Myös liikevaihto pieneni 320 miljoonaan viime vuoden 440 miljoonasta.

Osavuosikatsauksensa yhteydessä yhtiö laski ohjeistustaan tämän vuoden liikevaihdosta. Outotec arvioi, että sen liikevaihto on noin 1 400-1 500 miljoonaa, kun aiempi arvio oli 1 400-1 600 miljoonaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Toimitusjohtaja Pertti Korhosen mukaan kaivos- ja metalliteollisuuden markkinat jatkuivat vaimeina heinä-syyskuussa. Heikon markkinatilanteen takia kilpailu ja hintapaineet jatkuivat kovina.

- Maailmantalouden epävarmuustekijät, heikentyneet metallien hinnat sekä kaivos- ja metalliteollisuuden yhtiöiden pyrkimykset minimoida investointi- ja käyttökustannuksia näkyivät investointien vähyytenä ja paineina palveluliiketoiminnassa. Liiketoimintaa hidastivat Venäjällä taloudelliset pakotteet ja Afrikassa ebolaepidemia, Korhonen sanoi osavuosikatsauksessa.

Yhtiö sai vasta päätökseen edellisen, 50 miljoonan euron säästöohjelman. Sen aikana suurimmat henkilöstövähennykset tehtiin Chilessä, Suomessa ja Australiassa. Suomesta vähennettiin noin 100 työpaikkaa.