Uutiset

Paatero: Rikosilmoitus tietojen myyntiyrityksestä harkinnassa

Poliisin salaisten tietojen kauppausyrityksestä harkitaan rikosilmoituksen tekemistä, sanoo poliisiylijohtaja Mikko Paatero.

Paatero keskustelee poliisirikostutkinnan aloittamisesta valtakunnansyyttäjänviraston kanssa, ja päätös tehdään huomenna.

Kyseessä on äärimmäisen vakava asia, jos tietoja on yrittänyt kaupata poliisi, Paatero sanoo. Paateron mukaan tällaiseen syyllistynyt ei voisi olla enää poliisi.

MTV:n uutiset kertoi tänään, että poliisin salaista tietoa yritettiin kaupata toimittajalle. Virkamieheksi esittäytynyt henkilö ehdotti tietojen toimittamista rahaa vastaan MTV:n uutisten toimittajalle.

MTV:n mukaan vinkin antaja ehdotti, että hän laskuttaisi 500 euroa illan pääuutislähetykseen päätyvästä uutisesta ja 250 euroa nettiuutisesta. MTV kieltäytyi tarjouksesta.

MTV:n mukaan kyseinen ihminen oli aiemmin antanut paikkansa pitävän tiedon KRP:n terrorismitutkinnan operaatiosta. Hän ehdotti tietojen antamista maksua vastaan tämän "ilmaiseksi maistiaiseksi" kutsumansa vinkin jälkeen. Vinkkaajan henkilöllisyyttä ei tiedetä MTV:ssä. Hän oli yhteydessä toimittajaan anonyymista sähköpostiosoitteesta.

KRP:n rikosylikomisario Tero Haapala kommentoi MTV:lle pitävänsä tapausta vakavana.