Uutiset

Ahtisaarelle luovutettiin nimikkoraha Tansanian vaakunalla

Nobelin rauhanpalkinnon saaja, presidentti Martti Ahtisaari otti torstaina vastaan hänelle omistetun kultarahan.

Martti Ahtisaari -juhlarahan luovutti Suomen Monetan maajohtaja Janne Häkkinen presidentti Ahtisaaren toimistossa Helsingissä.

Kultainen Martti Ahtisaari -juhlaraha julkaistiin aiemmin tänä vuonna. Kultaraha on toteutettu presidentti Ahtisaaren luvalla ja yhteistyössä Tansanian kanssa. Kyseessä on maailman ensimmäinen presidentti Ahtisaaren kunniaksi lyöty juhlaraha.

– Suomen Monetalle on ilo ja kunnia luovuttaa juhlaraha henkilökohtaisesti presidentti Martti Ahtisaarelle. Kultaraha on ollut erittäin suosittu asiakkaidemme keskuudessa, mikä mielestäni kertoo presidentti Ahtisaaren arvostuksesta Suomessa, Suomen Monetan maajohtaja Janne Häkkinen toteaa.

Presidentti Martti Ahtisaari valittiin Suomen tasavallan presidentiksi tasan 20 vuotta sitten ja vuonna 2008 hän sai ensimmäisenä suomalaisena Nobelin rauhanpalkinnon. Kultaraha kunnioittaa näitä ja kaikkia muita presidentti Martti Ahtisaaren kansallisia ja kansainvälisiä saavutuksia

Martti Ahtisaari -kultarahoja on kolme eri kokoa. Aitoon kultaan lyödyt Martti Ahtisaari -juhlarahat on suunnitellut Suomen Moneta ja niiden julkaisija on Tansania. Rahojen nimellisarvot ovat 3 000, 2 500 ja 1 500 Tansanian shillinkiä.

– Presidentti Ahtisaaren kansainvälinen diplomaattiura alkoi Tansaniasta, jossa hän toimi 1970-luvulla Suomen suurlähettiläänä, Janne Häkkinen kertoo lyöntimaasta.

Kaikissa rahoissa näkyy tunnuspuolella Martti Ahtisaaren muotokuva ja arvopuolella Tansanian vaakuna.

TS