Uutiset

Mökkikuolemien syyksi paljastui vuotava kaasuhella

Pohjois-Savossa Siilinjärvellä saarimökistä löydetyt kolme vainajaa kuolivat nestekaasuvuodosta johtuneeseen myrkytykseen. Poliisin mukaan kaksi miestä ja nainen ehtivät olla mökissä kuolleina useita päiviä. Heidät löysi eilen naapurisaaren mies, joka teki hälytyksen puoliltapäivin.

Poliisi löysi vainajat pienen kesämökin sängyistä. Mökki käsittää vain tuvan ja keittokomeron. Vuoto oli keittokomeron kaasuhellassa, jossa oli yksi nestekaasupullo. Poliisi mukaan vuoto oli jatkunut pitkään.

Poliisi arvioi, että nestekaasu on täyttänyt tilan ja syrjäyttänyt hapen pienessä mökissä. Ruumiinavaukset tehdään ensi viikon alussa, jolloin selviää myrkyllisten aineiden pitoisuudet uhrien veressä.

– Asiaa ei tutkita rikoksena. Teknisen tutkinnan perusteella asia näyttää tapaturmalta, sanoo onnettomuutta tutkiva ylikonstaapeli Kari Kokkonen Pohjois-Savon poliisista.

Uhreista yksi mies on syntynyt 1950-luvulla, miehistä toinen ja nainen 1960-luvulla. He ovat kotoisin Kuopiosta, Siilinjärveltä ja Lapinlahdelta.