Uutiset

Selfie sulle - ystävyys mulle!

Joonas Kankaanrannan (vas.), Vilma Kankaanrannan ja Pauli Heikkisen yhteiskuva aloittaa Kaupunginosaviikkojen Selfie naapurin kaa -kampanjan. TS/Timo Jakonen
Joonas Kankaanrannan (vas.), Vilma Kankaanrannan ja Pauli Heikkisen yhteiskuva aloittaa Kaupunginosaviikkojen Selfie naapurin kaa -kampanjan. TS/Timo Jakonen

Pauli Heikkinen ja Joonas Kankaanranta ovat olleet naapureita kahdeksan vuotta. Naapurisuhde alkoi, kun Kankaanrannan perhe oli asunut Heikkistä vastapäätä kolme viikkoa ja oveen koputettiin.

– Pauli kertoi, että he ovat lähdössä kuukaudeksi Afrikkaan. Hän antoi meille kotiavaimensa ja pyysi käymään kastelemassa kukkia. Sen jälkeen perheidemme välinen luottamus on ollut suuri, kertoo Kankaanranta.

Perheet kyläilevät toistensa luona säännöllisesti. Heikkinen kertoo lainanneensa yhden jos toisenkin työkalun naapuriltaan.

Tyytyväisinä naapureina miehet lähtevät innokkaasti mukaan Kaupunginosaviikkojen Selfie naapurin kaa -kampanjaan. Ideana on ottaa kuva oman naapurinsa kanssa ja jakaa kuva sosiaalisessa mediassa hashtagilla #Kaupunginosaselfie. Vaikka tykätyimmän kuvan ottaja voittaa grillin, kampanjan tarkoitus on jakaa iloa ja hymyä naapureiden välille.

– Naapuriselfien nappaaminen kannustaa ihmisiä tervehtimisen lisäksi myös juttelemaan naapureidensa kanssa, Suomen Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piirin toiminnanjohtaja Heikkinen toteaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kampanja järjestetään yhteistyössä SPR:n ja Turun kaupungin kanssa.

Positiivisesti uteliaana

Heikkinen suosittelee kampanjasta innostuneille SPR:n ystävätoiminnan kursseja. Koulutuksessa voi käydä maahanmuuttaja-, nuorten- tai perusystäväkurssin. 60 vuotta pyörinyt ystävätoiminta on Punaisen Ristin suosituin aktiviteetti.

– Jo Varsinais-Suomessa on toistatuhatta aktiivista ystävää, joita on nuorista opiskelijoista eläkeläisiin. Ihmiset haluavat antaa apua, kunhan sitä vain uskalletaan pyytää, kertoo Heikkinen.

– Ihmiset miettivät televisiota katsellessaan, mitä voisivat tehdä auttaakseen vanhuksia. Ystävätoiminta on yksi tapa tehdä merkityksellisiä tekoja.

Kaupunginosaviikkojen naapurikampanjassa positiivinen uteliaisuus on pelkästään hyvästä.

– Monikulttuurisuutta usein epäillään, vaikka pitäisi mieluummin olla utelias, SPR:n toiminnanjohtaja Heikkinen sanoo.

Keino naapurisuhteiden parantamiseen on Kankaanrannalta ja Heikkiseltä kysyttäessä yksinkertainen.

– Hyvää päivää! Eli, kun omaa normaalit käytöstavat, eikä pelkää tehdä aloitetta, ei ole mitään jännitettävää.

TS–ELLINOORA SANDELL

Luitko jo nämä?