Paikalliset

Tall Ships’ Races täyttää parkkipaikat

Tall Ships’ Races venyttää kaupungin parkkipaikat ääriään myöten täyteen. Esimerkiksi jokirannan lähikatujen varret alkoivat täyttyä autoista keskiviikkona jo ennen puoltapäivää.

Tapahtuman viestintäpäällikkö Hannu Waher toivookin, että sekä turkulaiset että ulkopaikkakuntalaiset malttaisivat jättää auton kotiin tai parkkihalliin.

– Tai ainakin vähän kauemmaksi. Toivomme, että tapahtuman kävijät malttaisivat kuntoilla ja kävellä vartin verran, eivätkä lähde ajamaan esimerkiksi Linnankatua edestakaisin.

Tapahtuman ajaksi ylimääräisiä parkkipaikkoja on järjestetty Martin koulun pihalle, Juhana Herttuan koulun kentälle sekä Turun linnan edustalle. Maksulliset parkkipaikat ovat auki iltaseitsemään.

– Parkkipaikkojen löytäminen oli melko iso homma. Pyrimme siihen, että paikat ovat kohtuullisen matkan päässä tapahtuma-alueelta. Mutta sellaisia ei hirvittävän paljoa ole, joihin vielä mahtuisi runsaasti autoja.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Pyöräilijöille saatiin järjestettyä yksi parkki, Boren puistosta länsirannalla. Itärannalta ei sopivaa aluetta enää löytynyt.

– Polkupyörällä ajo on kuitenkin koko alueella kielletty, molemmilla puolilla rantaa, Waher korostaa.

Vääjäämättömistä pysäköintiruuhkista huolimatta Tall Ships’ Racesin ajan kaupunki ei valvo pysäköintiä tavallista tarkemmin. Pysäköinninvalvontatoimiston johtaja Esa Mettälä muistuttaa, ettei valvonta autoja kuitenkaan vähentäisi.

– Keskustelimme kyllä asiasta, mutta valvonnan puolesta tapahtuma ei ole kuitenkaan erityinen ongelma. Tottakai väärinpysäköintejä esiintyy tavallista enemmän, kun isosta tapahtumasta on kyse. Joku haluaa kuitenkin tuoda autonsa lähelle, vaikka parkkipaikkoja olisi järjestetty. Mutta jos paikkoja ei ole riittävästi, ei valvonta niitä lisääkään tuo.